Skip to content

(galerie foto) Dolce & Gabbana a lansat 4 colectii noi prin defilari spectaculoase in Piazza San Marco din Venetia. Printre invitati au fost 400 de vedete: Helen Mirren, Jennifer Lopez, Vin Diesel, Zoe Saldana si Monica Bellucci.

Casa de moda Dolce & Gabbana si-a lansat noua colectie in cea mai spectaculoasa piata a Venetiei, sub forma unui eveniment cu influente cinematografice care a reunit un numar impresionant de vedete de la Hollywood. Dupa o serie de scandaluri si acuzatii de rasism care au afectat imaginea brandului, Domenico Dolce si Stefano Gabbana incearca sa readuca publicul de partea lor reamintindu-i de locul special pe care il are Dolce & Gabbana in lumea modei.

Desfasurata in timpul unei furtuni, cu cerul intunecat, tunere, fulgere, ploaie si chiar un curcubeu, prezentarea Dolce & Gabbana a fost reprezentarea perfecta a tendintelor de „escapism”.

Showul a fost o evadare din realitate si transpunere intr-un basm italian in care modelele si invitatii au venit cu gondolele pe pontonul din Piazza San Marco si au defilat ulterior in tinute extravagante si fanteziste.

Intr-o declaratie oficiala, Domenico Dolce si Stefano Gabbana au explicat ca „Pentru noi, Venetia reprezinta armonia perfecta a contrariilor care se atrag: e romantic si senzual, melancolic si vesel, rational si vizionar, luminos si nocturn, sacru si profan, intunecat si auriu.”

Brandul a lansat 4 colectii noi: „Alta Moda”, „Alta Sartoria”, „Alta Gioielleria” si „Alta Orologeria”.

Evenimentul a avut 400 de invitati, majoritatea a calatorit direct de la Hollywood sau New York, printre ei aflandu-se: Jennifer Lopez, Sean Combs (Diddy, ale carui fiice au defilat pe podium, in premiera), Monica Bellucci, Christian Bale, Kitty Spencer (nepoata Printesei Diana care s-a casatorit recent in 4 rochii Dolce & Gabbana), Doja Cat, Ciara, Anna Wintour, Bebe Rexha, Vin Diesel, Zoe Saldana, January Jones, Normani, Megan Thee Stallion.

Noile piese vestimentare includ numeroase referinte la simbolurile venetiene, fiind realizate din matasuri rafinate, brocart, catifele, sticla, cristale, broderii si tesaturi pretioase din intarsie de tul, tafta sau cabochon.

Prezentarea de moda a avut 20 de minute si s-a desfasurat sub forma unui carnaval inspirat de filmele lui Fellini in care Jennifer Hudson, aflata in turneu de promovare al filmului biografic despre viata Arethei Franklin, a interpretat „Nessum Dorma” din „Turandot” in timp ce soarele apunea pe una dintre cele mai frumoase piatete din lume. Prezentarea „Alta Moda” poate fi urmarita mai jos.

Finalul prezentarii colectiei „Alta Sartoria” cu haine masculine inspirate de peisajele venetiene a fost intrerupt de o ploaie cu grindina de diametrul de 2 centimetri. O cronica publicata pe site-ul Vogue descrie intamplarea ca fiind neasteptata si pe alocuri agresiva: „pietricele din gheata iti cadeau pe cap si durea destul de tare, erau foarte multe si cadeau in rafale, toate pe cap.”

Helen Mirren a descris evenimentul intr-un mod mult mai poetic printr-o postare pe Instagram in care povesteste: „Am visat ca eram in Piazza San Marco din Venetia, imbracata precum unul dintre membrii familiei Contarini. Iar in fata mea au aparut o multime de zeite care purtau haine divine, in timp ce in spatele lor apareau atat un curcubeu dar si tunete si fulgere. In timp ce viziunea visului meu parea sa dispara, a inceput o ploaie superba si s-a intamplat urmatorul lucru: am dansat in ploaie cu Vin Diesel.”

Defilarea „Alta Sartoria” poate fi urmarita mai jos, la final veti putea observa si grindina care se abate asupra designerilor, modelelor si invitatilor.

Desi in cadrul prezentarii „Alta Moda” majoritatea tinutelor au fost realizate in stilul clasic Haute Couture, Domenico si Stefano au gandit cateva aparitii mult mai tineresti in care creatiile lor au fost accesorizate intr-un stil mai punk, menite sa atraga un public mai tanar. In plus, tinutele respective au fost prezentate pe podium de fiicele unor vedete: Jessie James, D’Lila Star si Chance, fiicele lui P.Diddy, Deva, fiica Monicai Bellucci, Emmeline, fiica lui Christian Bale si Leni, fiica lui Heidi Klum.

In galeria foto de mai jos puteti vedea o parte din noile colectii.

Citește în continuare