Skip to content

Gala Extraordinara a Dansului Razvan Mazilu & Friends la Odeon. Editia aniversara, XX, are loc pe 26 aprilie    

 

Intr-o tara ca Romania unde nu e o scoala cu traditie de dans si balet, dar nici companii de dans cu notorietate nationala, unul dintre dansatorii vizionari ai nostri este Razvan Mazilu care a gandit inca din anii 90 Gale extraordinare ale dansului.

Create pentru a fi un sprijin real al comunitatii de dansatori din tara, dar si pentru a fi un stimulent in pregatirea dansatorilor, Galele Extraordinare organizate de Razvan Mazilu au adus in fata publicului o varietate de stiluri de dans, facand indirect si o educare a publicului.  

Incepand cu anul 2001, Teatrul ODEON este singurul teatru din Romania care produce si gazduieste spectacole de dans printr-un program longeviv si coerent dedicat Terpsihorei, „Dans la ODEON”. Prin productii proprii, Gale Extraordinare, dans contemporan, neoclasic sau teatru-dans, cu sali intotdeauna pline, ODEONUL a deschis larg usile catre marele public, contribuind decisiv la dezvoltarea artei dansului in Romania.  

Initiatorul si coordonatorul proiectului, coregraful, dansatorul si regizorul Razvan Mazilu, a propus o alternativa la spectacolele de teatru, in contextul in care scena Teatrului ODEON si-a dezvoltat o traditie inca din anii ’90, gazduind Centrul de Expresie Artistica, care a functionat in acest teatru.  

In acest an, vineri, 26 aprilie, sarbatorim Ziua Internationala a Dansului (29 aprilie) @ODEON si, in eleganta Sala Majestic, incepand cu ora 19.00, puteti sa fiti alaturi de coregraful, dansatorul si regizorul Razvan Mazilu si invitatii sai, la editia aniversara, cu numarul XX, a Galei Extraordinare a Dansului.

Gazdele serii vor fi actrita Elvira Deatcu si coregraful, dansatorul si regizorul Razvan Mazilu. Invitat special: Simion Bogdan Mihai

„Voi pune accentul pe dans contemporan de data aceasta si pe alte forme de dans (high heels, pole danc. Printre invitati va fi Monica Petrica, alaturi de care voi dansa un moment din celebrul Un tango mas, ca un remember al unui spectacol care a facut peste 150 de reprezentatii pe scena Odeonului si a fost invitat in Spania, Italia, Ungaria, Israel.

Conform traditiei, copii si adolescenti talentati de la Liceul de Coregrafie «Floria Capsali» vor fi alaturi de noi.”, spune Mazilu despre conceptul acestei gale. Invitatii acestei gale sunt  Monica Petrica (Opera Nationala Bucuresti), Juan Cruz Luque (Opera Nationala Romana, Iasi), Tatian Gavrila – high heels, Bogdan Fetea – dans contemporan, Silviu Daniel – pole dance, Linotip (Fragment din spectacolul OMEN cu Anda Stoian si Laura Gabriela Oana, coregrafie Arcadie Rusu), Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Bucuresti, TangoTangent.

Bilete pot fi cumparate de aici

Citește în continuare