Skip to content

Gala Premiilor Grammy amanata pe termen nedefinit din cauza noului val Coronavirus. Gala ar fi trebuit sa fie pe 31 ianuarie. Din aceeasi cauza, Festivalul de film de la Sundance se muta integral online

The Recording Academy si CBS, organizatori ai ceremoniei de premiere Grammy, au anuntat amana pe termen nedefinit gala premiilor Grammy din 2022 din cauza ingrijorarilor legate de varianta de coronavirus omicron. Ceremonia ar fi trebuit sa fie pe 31 ianuarie.

„Sanatatea si siguranta celor din comunitatea noastra muzicala, a publicului care ar fi participat live si a sutelor de oameni care lucreaza neobosit pentru a produce spectacolul nostru ramane prioritatea noastraa”, au scris organizatorii intr-o declaratie comuna. „Avand in vedere incertitudinea din jurul variantei Omicron, organizarea spectacolului pe 31 ianuarie inseamna pur si simplu prea multe riscuri.”

Premiile Grammy sunt doar cel mai recent eveniment din industria de divertisment care a fost amanat din cauza unor potentiale riscuri pentru sanatate.

Mai multe ceremonii de decernare a premiilor – inclusiv cele gazduite de National Board of Review si New York Film Critics Circle, precum si Critics Choice Awards – au luat luna trecuta decizia de a-si amana evenimentele respective. Festivalul de film Sundance, care in mod traditional se desfasoara in Park City, Utah, a anuntat, de asemenea, miercuri dupa-amiaza ca va renunta la planurile pentru un festival hibrid la sfarsitul acestei luni in favoarea unuia desfasurat in intregime online.

„A fost o decizie dificila de luat. In calitate de organizatie non-profit, spiritul nostru Sundance consta in a face ca ceva sa functioneze impotriva tuturor sanselor”, au scris organizatorii festivalului intr-o declaratie. „Dar, avand in vedere ca se preconizeaza ca numarul de cazuri va atinge un varf in comunitatea noastra gazda in saptamana festivalului, nu putem sa ne punem in mod constient personalul si comunitatea in pericol”.

Premiile Grammy de anul trecut au fost, de asemenea, amanate din cauza ingrijorarilor legate de coronavirus. Ceremonia din martie a avut loc in centrul orasului Los Angeles, in afara sediului sau obisnuit de la Staples Center. Comediantul Trevor Noah a fost gazda de pe o scena in aer liber, amplasata in fata participantilor mascati, asezati la mese distantate din punct de vedere social.

Noah ar trebui sa fie si anul acesta gazda a premiilor Grammy.

Citește în continuare