Skip to content

Galerie foto. Cele mai simpatice aparitii la Pet Gala 2024, versiunea patrupezilor pentru Met Gala. Biletul este de 250 de ori mai ieftin fata de evenimentul gazduit de Anna Wintour.

La doua saptamani dupa cea mai extravaganta seara din lumea modei, MET Gala 2024, a avut loc o versiune a patrupezilor intitulata in mod sugestiv Pet Gala (Gala animalului de companie).

In timp ce gala MET se desfasoara la Muzeul Metropolitan din New York, gala caninilor a fost gazduita de Muzeul American Kennel Club of the Dog, tot din New York. Pe covorul rosu, fiecare patruped a imbracat o tinuta similara cu ceea ce au purtat celebritatile la gala organizata de Anna Wintour si revista Vogue.

Pet Gala este un eveniment creat de designerul Anthony Rubio si nu este o satira.

Anthony Rubio

La baza, Pet Gala este un eveniment caritabil, organizat pentru a strange bani pentru muzeul-gazda. Similar, Gala MET este o strangere de fonduri pentru Institutul de costume al Metropolitan Museum of Art.

In total, 18 catei au defilat pe covorul rosu si au pozat in tinute extravagante, cu mult sclipici, paiete si materiale stridente. Potrivit lui Rubio, creatorul celor 18 tinute, “vreau ca oamenii sa inteleaga ca nu facem misto de Met Gala. Nu imitam Met Gala. Aplaudam si apreciem modelele minunate care au fost prezentate la Met Gala de catre cei mai talentati designeri din lume.”

Cea mai evidenta diferenta intre cele doua gale porneste de la pretul unui bilet de intrare. La Pet Gala costa 300 de dolari pentru o persoana, la gala MET biletele au fost estimate in jur de 75.000 de dolari per invitat si 350.000 de dolari pentru o masa.

Cele mai simpatice patrupede ale galei au purtat imitatii ale celor mai discutate tinute alei galei originale.

Printre vedetele serii au fost Pomeranianul Daffodil in rolul lui Jennifer Lopez, chihuahua Kimba intr-un costum inspirat de Zendaya, Chorkie Miley-Jo in rolul lui Cardi B si terrierul Bastian in rolul lui Colman Domingo. Acestora li se alatura un shih tzu in rolul lui Chris Hemsworth.

Codul vestimentar al galei din acest an a fost “Gradina Timpului”, inspirat de expozitia “Sleeping Beauties. Reawakening Fashion” deschisa la Metropolitan Museum of Art.

Tinutele cainilor vor fi expuse la Muzeul American Kennel Club of the Dog pana in luna iunie.

“Orice fotograf iti spune ca este cea mai grea meserie sa lucrezi cu… copii si animale. Nu si in lumea mea”, a spus Rubio, care a lucrat „neobosit” pentru a adapta hainele in timpul scurt. „Cred ca este mult mai greu sa lucrezi cu oamenii, deoarece cainii nu se plang. In lumea mea, cainii nu sunt fortati sa poarte ceea ce nu vor sa poarte.”

La finalul evenimentului, Rubio a declarat ca si-ar dori sa fie primul invitat care sa paseasca pe covorul rosu al galei MET, insotit de un patruped imbracat intr-un costum “Haute Couture”.

Citește în continuare