Skip to content

Biroul de turism al Genevei a creat un Choco Pass. Cu acest card, puteti degusta ciocolata de la sapte dintre maestrii ciocolatieri ai orasului

Biroul de turism al Genevei a creat un Choco Pass. Cu acest card, puteti degusta ciocolata de la sapte dintre maestrii ciocolatieri ai orasului

Istoria bogata a productiei de ciocolata a Genevei, care dateaza de sute de ani, poate fi testata de gurmanzii carora le place dulcele. Biroul de turism a lansat un tur tematic al ciocolatei, care este valabil 24 de ore.

Cei interesati au libertatea de a-si construi propriul tur al ciocolatei in jurul artizanilor ciocolatei, Choco Pass fiind o modalitate unica de a experimenta Geneva.

Abonamentul, introdus anul acesta, permite vizitatorilor sa deguste specialitatile fiecarui maestru ciocolatier, de la trufe delicate si praline crocante pana la nuci acoperite cu cacao si ciocolata calda ca matasea, precum si faimoasele ciocolate pavés de Genève. Aceste ciocolate patrate mici, pudrate cu cacao, sunt deliciul dulce al orasului, fiecare ciocolatier pretinzand ca are cea mai buna reteta secreta.

Pentru 30 CHF, echivalentul a 150 lei, turistii ajunsi in Geneva pot lua un Choco Pass, o modalitate minunata de a explora orasul alaturi de producatorii locali. De asemenea, exista si un pass pentru copii, la doar 6 CHF.

Cardul se poate cumpara de la birourile de turism si se activeaza imediat ce intrati in primul magazin de ciocolata din lista celor sapte care fac parte din program: La Bonbonnière Chocolaterie et Chocolate Bar, Chocolaterie Canonica, Chocolats FAVARGER, Du Rhône Chocolatier, Stettler, Sweetzerland si Zeller Chocolatiers.

Chocolate pralines with chopped nuts,Image: 193518971, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Astfel, puteti degusta adevarata pavé Geneva la Stettler’s, primul producator de pavé elvetian, sau trufe la Sweetzerland.

Favarger este o ciocolaterie fondata la Geneva in 1826, iar compania este una dintre cele mai vechi fabrici de ciocolata din oras. Du Rhône Chocolatier ofera o selectie de praline si trufe delicioase, in timp ce La Bonbonnière Chocolaterie et Chocolate Bar, o institutie veche de 101 de ani, se mandreste și cu un meniu cu peste 30 de ciocolate calde diferite.

Zeller serveste o selectie de delicii, inclusiv o bomboana florentina cu ciocolata cu lapte, migdale de ciocolata, portocale confiate si o specialitate delicioasa in forma de coaja, cu nuga si umpluta cu mousse.

Citește în continuare