Skip to content

George Michael a murit!

Cantaretul britanic George Michael a murit la varsta de 53 de ani, in intimitatea casei sale, au anuntat reprezentatii sai. George Michael a fost o figura reprezentativa a muzicii anilor 90 si a lansat de-a lungul celor patruzeci de ani de cariera, fie impreuna cu Wham!, fie solo.

S-a lansat in anii 80 cu duo-ul Wham!, iar de-a lungul anilor albumele sale s-au vandut in peste 100 de milioane de copii. Alaturi de Wham! a lansat hituri ca Wake Me Up Before You Go-Go, Everything She Wants, Careless Whisper, pentru ca apoi sa vina Faith, unul dintre primele sale single-uri solo. Piesa a ajuns pe prima pozitie in Hot 100, iar albumul cu acelasi nume a stat timp de 12 saptamani in Billboard 200, s-a vandut in 10 milioane de copii numai in SUA si a castigat si Premiul Grammy pentru albumul anului in 1988.

Unul dintre hiturile sale mari si care a venit cu videoclipurile emblematice ale anilor 90 a fost Freedom. Piesa a ajuns pe locul 8 in Hot 100 in timp ce clipul a strans cele mai mari modele ale acelor vremuri: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford sau Christy Turlington.

Alte piese pe care artistul britanic le-a lansat de-a lungul timpului si ajunse hituri au fost One More Try, Father Figure, I Want Your Sex, I Knew You Were Waiting For Me, in duet cu Aretha Franklin, Don\’t Let the Sun Go Down, alaturi de Elton John sau Too Funky, iar dintre colaborarile care ne-au ramas in minte si le-am pus pe repeat noi am mai adauga If I Told You That cu diva Whitney Houston si As, cu regina muzicii Hip-Hop/Soul – Mary J Blige.

 

Citește în continuare