Skip to content

Sambata ascultati gratuit 12 ore de Opera. Evenimentul Promenada Operei, desfasurat in aer liber, deschide stagiunea Operei Nationale Bucuresti si e gandit sa faca accesibila muzica de opera oricarui bucurestean

Traditionalul spectacol open-air cu care Opera Nationala Bucuresti isi deschide stagiunile a ajuns la a XIII-a editie. Anul acesta, Promenada Operei va avea loc sambata, 23 septembrie si va cuprinde 12 ore de muzica.

Sambata, 23 septembrie, incepand cu ora 19:00, pe scena se va desfasura Gala Extraordinara Promenada Operei, cu participarea solistilor, orchestrei, corului si baletului Operei Nationale Bucuresti dirijate de Iurie Florea.

 Spectacolul va beneficia de un concept de lumini si videomapping original, iar regia poarta semnatura lui Alexandru Nagy.  

Intre ariile si duetele care urmeaza a fi interpretate sunt: E strano… Sempre libera… din opera „La Traviata” de G. Verdi; La donna è mobile din opera „Rigoletto” de G. Verdi; Cavatina Largo al factotum din opera din opera „Barbierul din Sevilla” de G. Rossini; Te Deum din opera „Tosca” de G. Puccini, Vissi d’arte din opera „Tosca” de G. Puccini, Udisti… Mira, di acerbe lagrime… Vivrà! Contende il giubilo din opera „Trubadurul” de G. Verdi, Nessun dorma din opera „Turandot” de G. Puccini.

 Evenimentul beneficiaza si de participarea Baletului Operei Nationale Bucuresti care va avea momente speciale pe esplanada din fata primei scene lirice a tarii. 

Accesul la eveniment este liber si se va realiza incepand cu ora 12:00.

Spectatorii pot participa din ora in ora, la Opera Labirint, o calatorie sonora in universul magic al Operei in care veti fi ghidati de artistii Studioului Experimental in Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”.

Experienta Opera Labirint face parte din proiectul Opera Verde al Studioului Experimental in Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” care isi propune utilizarea si reutilizarea responsabila a resurselor in beneficiul noii generatii de artisti.

Evenimentul este gandit pentru ca spectatorii sa petreaca mai multe ore in aer liber, in compania muzicii de Opera si a baletului, bucurestenii avand la dispozitie un food court, o zona de relaxare cu hamace pe langa scena care are pregatite 1000 de locuri.

Citește în continuare