Skip to content

Guy Ritchie incepe filmarile la „The Ministry of Ungentlemanly Warfare” cu Henry Cavill, Alan Ritchson, Henry Goulding, Alex Pettyfer si Hero Fiennes Tiffin. Anul acesta veti vedea pe marile ecrane si „The Covenant” in regia lui Ritchie cu Jake Gyllenhall in rolul principal.

Regizorul Guy Ritchie va incepe luna aceasta filmarile pentru „The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, un film de spionaj a carui actiune se desfasoara in timpul celui de-al doilea razboi mondial. 

Protagonistii lungmetrajului sunt Henry Cavill si Eiza González iar distributia este completata de actori celebri si chipesi precum Alan Ritchson, Henry Goulding, Alex Pettyfer, Cary Elwes, Hero Fiennes Tiffin, Babs Olusanmokun, Til Schweiger si Henry Zaga. Asa cum a obisnuit in majoritatea filmelor sale, Ritchie opteaza pentru actori care se potrivesc termenului de „gentleman”, fiind constant predispus la ecranizarea unor povesti in care exploreaza relatiile  complexe dintre barbati puternici.

Filmarile vor demara pe 13 februarie in Turcia, Ritchie a vorbit despre proiect in cadrul Festivalului International de Film de la Marea Rosie din Arabia Saudita, unde i-a fost decernat un premiu onorific. Productia este semnata de Paramount Pictures.

Cineastul cunoscut pentru „Revolver” si filmele „Sherlock Holmes” lucreaza in prezent si la adaptarea pentru televiziune a lungmetrajului „The Gentlemen” lansat la inceputul anului 2020, ultimul mare succes de box-office pre-pandemic. Dupa filmarile celor doua productii – „The Gentlemen” si „The Ministry of Ungentlemanly Warfare” – intentioneaza sa lucreze la un live-action cu Hercule pentru Disney, fiind cooptat in proiect dupa succesul pe care l-a avut cu filmul „Aladdin”, tot o productie Disney.

„The Ministry of Ungentlemanly Warfare” este inspirat din evenimente reale si va urmari evolutia premierului britanic Winston Churchill si a autorului James Bond, Ian Fleming, in timp ce infiinteaza o organizatie secreta de lupta in al doilea razboi mondial. Metodele de lupta propuse de ei au introdus noi solutii pentru a-i infrunta pe nazisti, contribuind la schimbarea cursului razboiului. Titlul filmului – „ungentlemanly” – se refera la tehnicile inselatoare si forta bruta utilizate in strategiile militare care le-au asigurat victorii importante.

Scenariul a fost scris de Paul Tamasy, Eric Johnson, Arash Amel si Ritchie si se bazeaza pe cartea cu acelasi nume a corespondentului de razboi si istoricului militar Damien Lewis. Proiectul a pornit dupa o idee propusa de Tamasy si Johnson.

Rolul lui Henry Cavill – actor cunoscut pentru rolul lui Superman din filmele DC – este descris ca fiind liderul organizatiei clandestine, in timp ce Eiza González isi asuma rolul unei lunetiste militar, despre care se spune ca are abilitati extraordinare de spionaj.

Cavill se reuneste cu Ritchie dupa ce au lucrat impreuna la filmul „The Man from U.N.C.L.E.” din 2015. Actorul si-a anuntat recent plecarea din rolul lui Geralt din serialul „The Witcher” de la Netflix, care a coincis cu revenirea sa la rolul lui Clark Kent/Superman in filmele din DC Extended Universe, dupa o aparitie in recentul lungmetraj „Black Adam” unde s-a confruntat cu personajul titular jucat de Dwayne Johnson. Intre timp, il puteti urmari pe Netflix in cele doua filme „Enola Holmes”.

Ceilalti actori din distributie au fost alesi strategic din punct de vedere al marketingului filmului, majoritatea sunt cunoscuti pentru filme de actiune si fiecare dintre ei este reprezentativ pentru un alt segment de public prin varsta, rasa sau origine.

Alan Ritchson a mai jucat in „Reacher” de pe Amazon iar in curand va aparea in „Fast and Furious”, Henry Golding a mai lucrat cu Ritchie pentru „The Gentlemen” si il veti vedea in curand in „The Old Guard 2” cu Charlize Theron, pe Netflix, Henry Zaga este cunoscut pentru „Beyond the Universe” si „The New Mutants”, pe Alex Pettyfer il stiti din  „Magic Mike”, Cary Elwes va juca in „Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” iar Hero Fiennes Tiffin l-a jucat pe Tom Riddle in „Harry Potter and The Half-Blood Prince” si a aparut in franciza „After” iar mai recent in „The Woman King”, alaturi de Viola Davis.

In aceeasi zi cu anuntul distributiei noului film a fost lansat si trailerul productiei „The Covenant” regizata de Guy Ritchie. 

„The Covenant” a fost scris de Guy Ritchie, Ivan Atkinson si Marn Davies si ii are in distributie pe Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Alexander Ludwig, Antony Starr, Jason Wong, Bobby Schofield, Sean Sagar si Emily Beecham. Este programat pentru lansare la nivel mondial in saptamana 21-28 aprilie. Momentan nu a fost confirmata data lansarii in Romania dar fiind un film de actiune produs de studiourile MGM cu un buget de peste 55 milioane de euro, cu siguranta va fi difuzat si in cinematografele locale.

Este povestea sergentului John Kinley (Jake Gyllenhaal) din armata americana si a interpretului afgan Ahmed (Dar Salim). Dupa o ambuscada, Ahmed face eforturi uriase pentru a-i salva viata lui Kinley. Cand Kinley afla ca Ahmed si familia lui nu vor fi salvati si trimisi in America, asa cum i-a promis, trebuie sa isi plateasca datoria intorcandu-se in zona de razboi pentru a-i recupera inainte sa fie omorati de talibani.

Citește în continuare