Skip to content

Docu-seria HBO despre acuzatiile de abuz impotriva lui Woody Allen incepe pe 21 februarie. Trailerul oficial a fost deja lansat.

Serial documentar “Allen v. Farrow” va debuta pe HBO pe 21 februarie. In cele patru episoade, seria analizează povestea din spatele acuzatiilor de abuz sexual aduse cineastului Woody Allen, si cuprinde evenimente care o implica inclusiv pe fiica sa, Dylan.

Productia se bazeaza pe filmari de familie, documente juridice, dovezi ale Politiei şi casete audio care nu au mai fost facute publice. „Allen v. Farrow” prezinta noi interviuri cu Mia Farrow, Dylan Farrow si Ronan Farrow, precum si cu prietena de familie Carly Simon, procurorul Frank Maco, rude, anchetatori, experti si alti martori. 

Cele patru parti ale documentarului de investigatie au fost regizate de Kirby Dick si Amy Ziering. Seria urmareste acuzatiile de abuz, procesul de custodie, relatia lui Allen cu fiica adoptiva a lui Farrow, Soon-Yi, si consecintele traumei asupra familiei.

Mia Farrow si Woody Allen au realizat 13 filme impreuna, iar relatia lor profesionala a devenit si relatie personala. O parte din serie este bazata si pe activitatea de regizor a lui Woody Allen, iar analiza abuzurilor implica inclusiv modul in care percepem evolutia filmelor create de catre acesta.

Acuzatiile au venit din partea lui Dylan Farrow, fiica adoptiva a cineastului, care avea doar 7 ani cand regizorul a inceput sa o abuzeze sexual. Allen s-a despartit de Mia Farrow cu care avea trei copii impreuna, doi adoptati si unul biologic, cand in 1992 Mia a descoperit ca regizorul incepuse o relatie cu Soon-Yi Previn, de doar 21 de ani, pe care ea o adoptase intr-o relatie precedenta, diferenta dintre cei doi fiind de 35 de ani. 

Conform informatiilor aparute in presa, Allen si Farrow nu au locuit niciodată impreuna oficial si nici nu s-au casatorit, au avut un copil biologic, un fiu, Satchel, cunoscut ca jurnalistul Ronan Farrow, de fapt cel care a pornit primele investigatii din miscarea #metoo. Ulterior, Mia a declarat presei ca Ronan este fiul biologic a lui Frank Sinatra, nu a lui Woody Allen. Tot impreuna cu Farrow, Allen a mai adoptat doi copii, o fata, Dylan Farrow si un baiat, Moses Farrow.

Dylan si-a acuzat tatal adoptiv imediat dupa despartirea de mama sa, in 1993, insa regizorul a negat afirmatiile ei, iar o echipa de medici s-au pronuntat favorabil lui, existand insa si marturii legate de faptul ca Mia il defaima continuu pe Allen de fata cu cei trei copii ai sai. Dylan reluat acuzatiile in 2014 in ziarul New York Times si apoi in 2018 intr-un program CBS, This Morning. Dupa aceste noi confesiuni, mai multe foste partenere a lui Woody Allen au vorbit despre relatia cu acesta, in special cele care l-au cunoscut cand ele erau inca adolescente si jucau in filmele sale.

In cartea sa biografica, Apropos of Nothing, Allen dedica un capitol intreg modului in care a inceput relatia cu Soon-Yi Previn, punand accent pe faptul ca fata era neglijata de mama ei adoptiva si subliniind ca relatia lor a fost construita in timp pe gusturi comune si nu a fost niciodata ceva neconsensual.

O mare parte din relatia acestei familii a fost prezentata in publicatia Vulture incepand cu 2018, care a intervievat pe rand membrii familiei, fiecare avand o alta versiune fata de ceilalti.

Woody Allen isi incepe cariera in cinematografie fiind colaborator al unor programe TV.  Castigator a numeroase premii Oscar, Globul de Aur, BAFTA, César, regizorul este unul dintre cele mai controversate persoane de la Hollywood.

Woody Allen a debutat ca regizor cu „What’s Up, Tiger Lily?“, în 1966, iar printre cele mai cunoscute filme ale sale se numara „Annie Hall“ (1977), „Manhattan“ (1979), „Another Woman“ (1988), „Match Point“ (2005), „Vicky Cristina Barcelona“ (2008), „Midnight in Paris“ (2011), „Blue Jasmine“ (2013) si „Café Society“ (2016). Cinastul a fost recompensat cu trei premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original – in 2012, pentru „Midnight in Paris“, in 1987, pentru „Hannah and Her Sisters“, si in 1978, pentru „Annie Hall“, si unul pentru regie, in 1978, pentru „Annie Hall“. Din palmaresul sau mai fac parte, intre altele, trei trofeee Globul de Aur si sapte premii BAFTA.

In 2020, la 84 de ani, Woody Allen si-a lansat autobiografia „Apropos of Nothing“, cu o serie de controverse planand asupra cartii. In cartea sa, Woody Allen vorbeste despre copilaria din orasul New York, despre relatia cu actrita Diane Keaton, unul dintre putinii sustinatori ai lui in prezent, dar si despre acuzatiile de abuz sexual si despre relatia cu Mia Farrow.

Citește în continuare