Skip to content

Helen Mirren a recitat la BBC Two o poezie de dragoste, uimind inca o data audienta cu relaxarea cu care vorbeste despre sex

Vedeta hollywoodiana in varsta de 74 de ani recita poezia “The Sun Rising”, de John Donne, un poem publicat in 1633, care vorbeste despre o noapte de sex pasional, urmata dimineata de o surpriza. Mirren citeste poezia chiar din confortul casei sale, din dormitor, pentru o emisiune BBC 2 “Front Row Late: Lockdown Culture”. Aici puteti vedea un preview.

Nu este pentru prima data cand Mirren arata relaxare in ceea ce priveste abordarea subiectelor sexuale pe scena. La sfarsitul anilor 70 aparea goala complet in filmul “Caligula”, iar in ultimii ani a glumit mult pe seama secventelor respective spunand ca “odata cu inaintarea in varsta, nu-ti mai cere nimeni sa te dezbraci”.

Pentru rolul din miniseria “Elizabeth I” (2005), Mirren a primit un premiu Emmy si un Glob de Aur, iar pentru interpretarea din “The Queen”, actrita a fost distinsa in 2007 cu un Oscar. Anul trecut, Mirren a avut rolul principal in mini seria HBO “Catherine the Great”.

In 2018, actrita a recitat cateva versuri din poemul “Ulysses” de Alfred Lord Tennyson, in cadrul The Late Show cu Stephen Colbert.

Alaturi de prezentatoarea emisiunii, Mary Beard, Helen Mirren comenteaza si situatia literaturii in vremea pandemiei. Mary Beard preda Literatura Clasica la Universitatea Cambridge

Ea si-a impartasit rutina din izolare, amintind  ca prima opera a literaturii moderne a avut la baza o pandemie. Profesoara preda online, isi vede studentii, le citeste lucrarile, ia interviuri pentru studiul sau, continua sa publice continut online si lucreaza la o noua carte.

“Oricat de ingrozitoare ar fi aceasta pandemie, ea ne aminteste ca literatura moderna a inceput cu o boala.” spune Beard. Ea face referire la faptul ca inceputul Iliadei lui Homer, considerata prima opera oficiala a literaturii moderne, incepe cu o epidemie de ciuma.

Citește în continuare