Skip to content

HISTORY Channel doneaza carti pentru 25 de scoli din Romania. 16.000 de elevi si profesori vor avea acces la cateva din cele mai noi titluri despre rolul femeilor in istoria Romaniei si a lumii.

HISTORY Channel dedica luna martie femeilor care au facut istorie, continuand sa sprijine studiul istoriei in sistemul educational din Romania cu o noua campanie de donatie de carti destinata elevilor si profesorilor din 25 de scoli romanesti.

Campania este intitulata „HERSTORY” si este o continuare a editiilor din 2019 si 2021, realizate in parteneriat cu Salvati Copiii Romania si Libris.ro, in urma carora peste 23.000 de elevi si profesori din 50 de unitati scolare din toata tara au beneficiat de carti de istorie.

Unitatile de invatamant beneficiare sunt din Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Hunedoara, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea si capitala – Bucuresti.

cu un numar estimativ de 16.000 de elevi si profesorii lor care vor avea acces la unele dintre cele mai noi titluri din istoria Romaniei si a Europei.

Fiecare scoala cuprinsa in proiect va primi un set de volume reprezentative semnate de istorici de renume din Romania si strainatate. Aceasta editie este dedicata in totalitate studiului personalitatilor feminine care au facut istorie, atat din Romania, cat si din lume.

16 din cele 26 lucrari istorice sunt scrise de femei iar alte 10 abordeaza rolul femeilor in istoria Romaniei. Printre autoarele selectate sunt Adriana Babeti, Ruxandra Cesereanu, Olga Lengyel, Diana Mandache, Tatiana Niculescu si Mihaela Simina.

Elevii si profesorii lor vor putea aprofunda carti despre femei de seama din istoria neamului nostru, dar si din istoria lumii, printre care Regina Maria a Romaniei, Regina Elisabeta a II-a, Sissi, imparateasa Austriei, vor putea studia faimosul jurnal al Annei Frank, dar si marturiile Olgai Lengyel, supravietuitoare a lagarului de la Auschwitz originara din Cluj. Volumele acopera si relatari despre personalitati feminine mai putin cunoscute care si-au lasat amprenta asupra istoriei lumii, de la inceputuri pana in prezent.

Pentru a treia editie a campaniei, HISTORY Channel continua colaborarea cu partenerii sai de incredere: Libris.ro – cea mai mare librarie online din Romania – care a sustinut campania cu selectia si distributia unora dintre cele mai noi si interesante titluri care sa starneasca interesul pentru cunoasterea istoriei, si Salvati Copiii Romania – membra a Salvati Copiii International, cea mai mare organizatie independenta din lume de promovare a drepturilor copiilor – care a sprijinit actiunea cu localizarea unitatilor scolare care au cea mai mare nevoie de carti.

HISTORY Channel marcheaza, de asemenea, Luna Femeii prin intermediul unei serii de programe speciale care se concentreaza pe povestile uimitoare ale femeilor care au facut si chiar au schimbat cursul istoriei.

Postul va difuza Goana dupa submarinele naziste, care are premiera miercuri, 8 martie, de la ora 23:00, spune povestea putin cunoscuta a Serviciului Naval Regal Feminin (WRNS) care a ajutat la scufundarea temutelor submarine naziste. Mini-seria Autopsie regala (Premiera joi, 23 martie, de la ora 21:00) Alice Roberts, profesor in antropologie biologica, investigheaza cauza mortii a doi dintre cei mai faimosi monarhi britanici, Regele Charles al II-lea si Regina Elisabeta I.

Pe 8 martie, HISTORY Channel  va lansa un podcast special ce evoca 3 personalitati istorice feminine mai putin cunoscute din Romania: Elena Ghica – una din primele femei alpinist din lume, prima care a urcat pe Vf. Mönch din Alpii Elvetieni, unde e arborat steagul Romaniei, Sarmiza Bilcescu – prima romanca avocat si prima din lume doctor in Drept, si Sabina Cantacuzino-Bratianu – un model de personalitate feminina ideal de evocat oricand prin modul sau de viata si prin activitatea sa.

Podcastul este realizat de istoricul Mihaela Simina, care a produs si podcast-ul “Regina Maria: Fapte si vorbe”. Podcastul HERSTORY va fi disponibil pe toate retelele majore de streaming (SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts) precum si pe contul oficial de YouTube al HISTORY Channel. 

Citește în continuare