Skip to content

“Hotii”, un spectacol in premiera online in regia lui Cristian Juncu la Teatrul National Targu Mures. Vineri, 11 decembrie, puteti vedea spectacolul live

Regizorul Cristi Juncu prezinta in premiera spectacolul „Hotii“ de Conor McPherson, pe care il defineste ca “Omului i se pot fura banii, dar nu si sufletul”. Conor McPherson este cel mai important dramaturg contemporan de origine irlandeza, cu texte care se pun in scena de marile companii de teatru si musical din lume. Spectacolele lui au fost votate printre cele mai importante piese ale secolului 20 intr-un sondaj realizat de Royal National Theatre din Londra, in timp ce  Michael Billington, criticul de teatru al ziarului The Guardian, considera una dintre scrierile sale puse in scena (spectacolul “Barajul”) ca parte dintre cele mai bune 101 de piese ale tuturor timpurilor.

Cristi Juncu, unul dintre cei mai importanti regizori de teatru din Romania, revine pe scena Teatrului National Targu-Mures – Compania „Liviu Rebreanu“ dupa spectacolele de succes „Scoala nevestelor“ si „Navigatorul“ cu o noua productie care beneficiaza de o distributie de exceptie: Marius Turdeanu – nominalizat de trei ori la Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor–, Theo Marton si Cristian Iorga.

Spectacolul spune povestea fratilor Frank si Joe pentru care o suma consistenta de bani pare a fi salvarea. Pe termen scurt, ideea functioneaza, insa problemele in familie, o educatie precara, deriva existentiala si o mama decedata nu se pot remedia atat de simplu. Ajutorul oferit de Ray, un tanar profesor afemeiat, betiv si imoral, e binevenit, dar si acesta are proprii sai demoni de invins. P

Textul lui Conor McPherson ofera o perspectiva tulburatoare asupra relatiilor interumane, marcate deseori de egoism si lipsa de scrupule, ne prezinta meandrele inselatoare ale increderii in semeni, dar si apele tulburi ale maturizarii intr-o societate in care inocenta si onestitatea nu se numara printre valorile principale.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, 11 decembrie, ora 19.00, si va fi difuzata in varianta live streaming de New Generation Studio. Biletele se pot achizitiona de aici si costa 19 lei.

Citește în continuare