Skip to content

Idei de cadouri: un calendar minimalist care va ajuta sa va organizati mai eficient in 2024 si sa planificati in ansamblu un an mai bun.

Haosul cotidian ne opreste deseori sa privim dincolo de ziua de astazi sau de maine si sa facem planuri clare pe termen lung. Iar in acest context, timpul este una dintre cele mai de pret resurse pe care le avem.

In acest sens, un atelier de design din San Francisco a creat cadoul perfect pentru persoanele cu un program incarcat, care isi doresc sa fie mai bine organizate si mai eficiente: un calendar versatil care permite notarea si stergerea usoara a marcajelor. 

IOTA Inc. este atelierul din spatele unuia dintre cele mai eficiente calendare pentru organizarea timpului si a programului personal. 

Produsul a fost realizat de catre designerul Patrick McDonnell si are o structura care regandeste conceptul traditional de cronometrare a timpului si de calendar clasic, cu pagini care se intorc. 

Este un calendar creativ, format dintr-o singura pagina, care are un design minimalist si care propune un alt mod de a-l privi: lunile anului sunt vizibile pe aceeasi pagina pentru a permite o privire de ansamblu asupra lunilor care urmeaza, iar zilele sunt ordonate pe un rand de cate doua saptamani pentru a sublinia ideea timpului care curge constant. 

Produsul este similar cu o tabla alba care permite notarea si stergerea marcajelor in functie de preferinta, avand o suprafata semi-lucioasa si neteda.

Calendarul are un aspect discret si curat si a fost gandit pentru a functiona cat mai bine in contextul unui program aglomerat. Fiind complet alb, scoate in evidenta datele importante, cum ar fi vacantele, zilele de nastere sau aniversarile. 

Modul in care a fost construit ii ofera utilizatorului o anume versatilitate in folosirea calendarului: pot fi create cu ajutorul sau si diagrame Gantt si bullet journaling — un sistem contemporan de organizare pe o singura pagina a programului si a listelor cu activitati de bifat.

McDonnell a declarat: „Calendarul nostru nu este unul traditional, deoarece ne-am gandit ca timpul nu functioneaza chiar asa, el pur si simplu continua sa mearga inainte. Astfel, noi am inclus pe un singur rand cate doua saptamani, in locul uneia, cum se intampla adesea in cazul calendarelor clasice. De asemenea, saptamana nu incepe cu ziua de duminica, ci cu ziua de luni si se incheie cu cea de duminica, deoarece asa le percepem in mod natural.”

Zilele de weekend sunt de asemenea marcate intr-un mod subtil pentru a sugera ideea de relaxare. Totodata, primele zile ale fiecarei luni sunt marcate in mod specific pentru a aminti de lucruri recurente, precum plata unor facturi. 

Potrivit lui McDonnell, acest model de calendar, care afiseaza toate lunile anului pe o singura pagina, poate fi motivant, deoarece poate fi privit mult mai cuprinzator si evidentiaza caracterul scurt si trecator al timpului, ceea ce ii poate incuraja pe oameni sa profite la maxim de el. 

Calendarul este conceput ca un obiect de arta minimalista prin designul sau simplu si bazat pe functionalitate. Acesta a fost conceput in orasul Cambridge din Massachusetts, SUA si este tiparit in San Francisco. Poate fi achizitionat de aici la un pret de pornire de 45 de euro.

Citește în continuare

Teatrul Odeon anunta premiera "Sentimentul fragil al sperantei". Regia este semnata de Carmen Lidia Vidu, coregrafia de Razvan Mazilu si grafica afisului de Dan Pervjoschi. In distributie sunt Nicoleta Lefter si Ioana Marcoiu, cu o aparitie video de la Dr. Gabor Maté.

Teatrul Odeon a anuntat premiera spectacolului “Sentimentul fragil al sperantei”, dupa texte adaptate din “Gen, revista”, care va avea loc joi, 30 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Majestic. Avand un parcurs…

Citeste mai mult