Skip to content

Incepe festivalul Jazz in Church. De joi pana duminica puteti asculta Jazz si muzica contemporana in acustica Bisericii Lutherane din Bucuresti

 Joi, 11 mai, incepe festivalul de jazz si muzica contemporana JAZZ IN CHURCH. 15 artisti din jurul lumii vor concerta in festival, aducand ritmuri de jazz, muzica medievala, compozitii de muzica contemporana si improvizatie care va beneficia de acustica minunata a Bisericii Lutherane din Bucuresti.

Prima zi este deja sold-out, iar iubitorii de muzica mai pot achizitiona bilete la pretul de 200 lei/seara pentru zilele de vineri, sambata si duminica.

 Unul dintre momentele importante ale festivalului va fi concertul ansamblului vocal feminin norvegian Trio Mediæval care va interpreta cantece si balade traditionale scandinave si islandeze, impletite cu muzica contemporana. Cele trei membre ale trupei sunt absolvente de cursuri avansate de muzica veche, fiind specializate in muzica baroca, de camera si corala. Ele vor fi acompaniate de Arve Henriksen – trompetist si compozitor, cu un timbru vocal unic.

Devenit pentru o ora cvartet, trio-ul se inspira din folkul islandez si suedez, din imnuri bisericesti si miniaturi pentru vioara, amestecandu-le cu stiinta si gratia proprii doar alchimistilor.

 Printre starurile acestei editii se numara Marc Ribot – chitarist si compozitor american renumit pentru colaborarile sale cu Tom Waits, Elvis Costello sau John Zorn.

Ribot a lansat sase albume de chitara solo, iar recitalurile lui solo sunt evenimente imprevizibile, la granita dintre avangarda, improvizatie si comunicarea cu forme de viata extraterestre… pregatiti-va pentru un eveniment original

 Program: Joi 11 mai, ora 19.00: Mieko Miyazaki (koto) / Franck Wolf (saxofon) Joanna MacGregor (pian) / Andy Sheppard (saxofon)

Vineri 12 mai, ora 19.00: Trio Mediæval (voci, vioara) / Arve Henriksen (trompeta, voce) Vega Trails (contrabas, saxofon)

Sambata 13 mai, ora 19.00: Stefan Stoianovici (pian) Mark Lockheart (saxofon) / Steve Lodder (orga) Colin Vallon (pian) / Matthieu Michel (trompeta, flighorn)

Duminica 14 mai, ora 19.00: Marc Ribot (chitara) Giovanni Guidi (pian) / Daniele Di Bonaventura (bandoneon)

Biletele sunt disponibile online pe eventbook.ro. Pretul unui bilet in avans este de 200 lei pe seara. Biletele achizitionate direct la festival au pretul de 250 lei pe seara. Festivalul este organizat de asociatia JAZZ.RO, in parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti.

Festivalul se bucura pentru al cincilea an consecutiv de patronajul Excelentei sale, Domnul Arthur Mattli Ambasadorul Elvetiei in Romania.

Citește în continuare