Skip to content

(Video) Regele Charles si Camilla au avut o aparitie la America Idol aseara gratie prieteniei cu Lionel Richie care e jurat in concurs. Urmariti imaginile din emisiune. Pierce Brosnan, Tom Cruise si Hugh Jackman au transmis mesaje video in timpul concertului incoronarii

Lionel Richie si Katy Perry nu si-au putut indeplini sarcinile obisnuite de jurati in cadrul emisiunii „American Idol” de duminica seara, deoarece se aflau peste ocean in Marea Britanie, unde au cantat pentru incoronarea regelui Carol al III-lea.

 Asa ca au trimis un mesaj fara precedent pentru emisiunile tv din aceasta perioada: Regele si Regina care tocmai au fost incoronati au avut o mica interventie amuzanta in emisiunea concurs.

Regele Carol al III-lea si regina Camilla au fost invitati surpriza la „American Idol”, intr-un moment preinregistrat, prezentat la inceputul emisiunii de gazda Ryan Seacrest. Clipul prezentat in emisiune incepe cu Richie si Perry intr-o camera care pare a fi in interiorul castelului Windsor. Dintr-o data, intra regele si regina.

„Am vrut doar sa verific pentru cat timp veti folosi aceasta camera?”. i-a spus Regele Charles in gluma lui Richie. Charles i-a multumit apoi lui Richie pentru ca a participat si a cantat la incoronare. „Iti multumesc foarte mult pentru prestatia ta stralucita si a fost minunat”, a spus el.

„Am inteles ca exista o petrecere”, a spus Richie. „Oh, ati auzit despre asta?”, a raspuns regale amuzat.

Richie a aranjat aparitia in direct a familiei regale prin intermediul relatiei sale cu Charles, dar interventia marcheaza si semnul pe care Regele Charles al III-lea il da despre deschiderea si modernitatea pe care vrea sa o transmita monarhiei.

De altfel, si mama sa, regretata Regina Elisabeth a avut interventii in productii de televiziune, de la momentul James Bond in deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra la momentul ursuletului Paddington la ceremoniile de la Jubileul Reginei.

Alanis Morissette si Ed Sheeran i-au luat locul lui Richie si Perry, alaturandu-se lui Luke Bryan ca jurati invitati la „American Idol” pe 7 mai, emisiunea e in faza de live-uri, concurentii fiind votati la sfarsitul emisiei pentru a ramane in competitie.

Perry, Richie, Take That si Andrea Bocelli s-au numarat printre primii artisti confirmati pentru concertul de incoronare a regelui Charles. Artistii au participat la concertul din 7 mai, pe domeniul Castelului Windsor, in fata a 20.000 de membri ai publicului si invitati. De asemenea, s-au alaturat bas-baritonul galez Sir Bryn Terfel, cantareata si compozitoarea Freya Ridings si compozitorul-producator de muzica clasica-soul Alexis Ffrench.

Perry a interpretat melodiile sale de succes „Roar” si „Firework” si i-a facut pe unii dintre tinerii membri ai familiei regale sa danseze pe scaune. „Sunt atat de fericita sa sarbatoresc tot acest weekend, am reusit sa o aduc pe mama mea care este atat de fericita sa fie aici. Am locuit la Castelul Windsor – nu e mare lucru”, a glumit artista in timpul momentului ei de pe scena. De asemenea, Richie i-a ridicat in picioare si pe rege si pe regina Camilla in show-ul care a fost produs de BBC si i-a avut spectatori pe multi dintre reprezentantii familiei regale.

Intr-un segment preinregistrat intitulat „Stiati ca”? – care a fost difuzat chiar inainte ca Lionel Richie sa urce pe scena concertului de la Castelul Windsor – fostul 007 Pierce Brosnan a dezvaluit ca regele „a fost cel mai longeviv print de Wales timp de peste 64 de ani”. Inainte de a accede la tron, in septembrie anul trecut, titlul lui Charles a fost cel de Print de Wales, care a trecut acum la fiul sau cel mare, Printul William.

„In acest timp, Regele si-a dezvoltat o serie de abilitati de om de actiune”, a continuat Brosnan. „La 22 de ani, Majestatea Sa si-a luat aripile de pilot RAF cu pregatire completa”.

Urmatorul cadru a fost cu Tom Cruise pilotand un avion de lupta, spunand: „De la pilot la pilot, Majestate, puteti fi camaradul meu oricand”.

Nu este prima data cand Cruise este implicat intr-un eveniment regal. El a fost invitat la inmormantarea primei sotii a lui Charles, Diana, Printesa de Wales, in 1997, alaturi de sotia sa de atunci, Nicole Kidman. Se spune ca era un „prieten apropiat” al printesei dupa ce a intalnit-o la premiera londoneza a dramei romantice „Far and Away” a lui si a lui Kidman in 1992, iar anul trecut, William si Catherine, printul si printesa de Wales, au participat la premiera londoneza a filmului „Top Gun: Maverick”, Cruise incalcand protocolul regal prin faptul ca a insotit-o pe Catherine tinand-o de mana in timp ce aceasta urca pe scari si a intrat in sala.

La concertul de incoronare de duminica, care a fost gazduit de starul din „Downton Abbey” Hugh Bonneville, au mai participat Hugh Jackman – care a aparut, de asemenea, intr-un video preinregistrat pentru a-l invita pe rege pe platoul de filmare al peliculei „Deadpool 3”, care se filmeaza in Marea Britanie in aceasta vara – si viitorul Doctor Who Ncuti Gatwa, care a interpretat live pe scena o scena din „Romeo si Julieta” alaturi de Mei Mac, starul din „My Neighbour Totoro”.

Ceremonia a fost deschisa de un speech al printului William care a spus ca este foarte mandru de tatal sau si crede ca bunica sa, mama Regelui, ii priveste cu drag din ceruri fiind la fel de mandra.

Urmariti mai jos cameo-ul regelui Charles al III-lea si al reginei Camilla la „American Idol”.

Citește în continuare