Skip to content

Imagine Dragons au lansat un scurtmetraj in sprijinul eforturilor de ajutorare a Ucrainei. Filmul ilustreaza single-ul „Crushed”

In mijlocul grevei scriitorilor si scenaristilor de la Hollywood, trupa rock Imagine Dragons a lansat un scurtmetraj pentru a sustine eforturile de ajutorare a Ucrainei.

Filmul este „un scurtmetraj inspirat din viata reala si este dedicat ilustrarii single-ului lor „Crushed” pentru a sprijini efortul de ajutorare a Ucrainei condus de UNITED24 – organizatia fondata de presedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy”.

Videoclipul este regizat de Ty Arnold si spune povestea adevarata a unui baiat de 14 ani pe nume Sasha, al carui sat a fost ocupat de fortele rusesti timp de cinci luni, pana cand luptatorii ucraineni au venit sa il elibereze.

„Povestea lui Sasha este sfasietoare si mai sunt mii de oameni ca el care au nevoie disperata de ajutor”, a declarat Dan Reynolds, solistul Imagine Dragons, intr-un comunicat. „Chiar si astazi, familia lui este lipsita de electricitate si de alte utilitati de baza. Speram ca oamenii se vor gandi sa doneze pentru United24 si sa sustina aceasta cauza.”

Regizorul Arnold a adaugat: „Am petrecut iarna trecuta in Ucraina, livrand provizii oamenilor care aveau nevoie imediata; multi dintre acesti oameni se aflau inca sub focul direct al artileriei sau fusesera recent eliberati de sub ocupatie. Am fost in contact permanent cu trupa in legatura cu ceea ce am vazut, iar ei mi-au sugerat rapid sa realizez un videoclip care sa surprinda emotia ucrainenilor obisnuiti care sufera din cauza razboiului. Mi-a placut ideea; Imagine Dragons sunt foarte implicati in ajutorarea Ucrainei si am simtit ca aceasta era o oportunitate pentru ca oamenii sa vada cum acest razboi a afectat vietile.

„In timpul calatoriilor mele, l-am intalnit pe Sasha, un baiat care a supravietuit luni de zile bombardamentelor”, a continuat el. „Se intorsese recent in satul sau natal, doar pentru a-l gasi complet distrus. Aceasta inregistrare video surprinde, intr-un mod mic, ceea ce a trait Sasha si ceea ce mii de alti ucraineni continua sa traiasca in fiecare zi.”  

Iata filmul realizat in Ucraina. Trupa Imagien Dragons a devenit ambasadir UNITED24 la cererea presedintelui Zelensky in 2022.

Imagine Dragons a mentinut o legatura lunga si sincera cu publicul ucrainean. In 2018, au vizitat pentru prima data Ucraina: biletele la cel mai mare loc de concerte — Stadionul Olimpic din Kiev — s-au vandut in primele zile. Grupul trebuia sa se intoarca pe 3 iunie 2022, dar evenimentul a trebuit sa fie anulat din cauza invaziei ruse. Artistii si-au anulat imediat spectacolul planificat si in Federatia Rusa si au interzis lansarea discografiei lor acolo. In plus, trupa americana a susținut Ucraina cantand la teletonul Salvati Ucraina, iar in turneul european de anul acesta, solistul grupului, Dan Reynolds, a fost rar vazut fara steagul ucrainean, dedicand melodii tarii.

Melodia „Crushed” este inclusa pe albumul „Mercury Acts 1 And 2

Citește în continuare