Skip to content

Edie Falco o va juca pe Hillary Clinton in „Impeachment: American Crime Story”, adaptarea scandalului sexual care a zguduit SUA. Sarah Paulson va fi Linda Tripp, Clive Owen va fi Bill Clinton iar Beanie Feldstein o va juca pe Monica Lewinsky.

FX a anuntat distributia completa a protagonistilor din noua serie a antologiei „American Crime Story: Impeachment”. In 2019, John Landgraf, seful FX a declarat ca Hillary Clinton nu va fi personaj principal. Insa alegerea lui Edie Falco, castigatoare a 2 Globuri de Aur si 5 trofee Emmy pentru actorie, in rolul acesteia, o plaseaza pe fosta Prima Doamna in postura de pion principal in noua serie.

Ryan Murphy, creatorul seriei „American Crime Story”, lucreaza la scenariul pentru „Impeachment” inca din 2017.

Murphy si Sarah Burgess vor adapta continutul cartii „O conspiratie vasta: povestea reala din spatele scandalului sexual care aproape ca daramat un Presedinte”, scrisa de Jeffrey Toobin si publicata in 1999. Cartea construita sub forma unui thriller ofera alte trei puncte de vedere asupra aventurii dintre fostul Presedinte Bill Clinton si Monica Lewinsky care aproape ca a dus la destituirea acestuia din functie.

Seria trebuia sa fie lansata in septembrie 2020 pentru a influenta alegerile prezidentiale din noiembrie insa FX a amanat filmarile din cauza programului incarcat al lui Ryan Murphy si al pandemiei. 

In luna noiembrie, Sarah Paulson a anuntat printr-o postare pe Twitter ca a inceput filmarile. Imaginea o arata intr-o transformare spectaculoasa in care actrita pare de nerecunoscut.

Pe langa Edie Falco, cunoscuta pentru rolurile memorabile, multi-premiate din „The Sopranos” si „Nurse Jackie”, din distributie vor face parte alti actori foarte bine cotati, unii dintre ei fiind colaboratori frecventi ai lui Ryan Murphy. 

Clive Owen a fost anuntat inca din noiembrie 2019 in rolul Presedintelui Bill Clinton, Anthony Green va fi in rolul lui Al Gore, Billy Eichner va fi jurnalistul Matt Drudge iar Betty Gilpin o va juca pe experta conservatoare Ann Coulter.

Sarah Paulson o va juca pe Linda Tripp, angajata care a inregistrat conversatiile telefonice pe care le-a avut cu Monica Lewinsky despre relatia acesteia cu Clinton. Margo Martindale va fi Lucianne Goldberg, prietena care a sfatuit-o pe Tripp sa o inregistreze pe Lewinsky.

Beanie Feldstein, nominalizata la Globurile de Aur pentru rolul din „Booksmart” va intra in pielea personajului Monica Lewinsky in timp ce Annaleigh Ashford va fi Paula Jones, o functionara din Arkansas care l-a acuzat pe Clinton de hartuire sexuala.

Monica Lewinsky a devenit producator executiv al seriei dupa ce s-a intalnit cu Ryan Murphy la o petrecere.

Intr-un interviu acordat publicatiei Holywood Reporter, Murphy a povestit despre cum a cooptat-o pe Lewinsky in echipa de productie: „I-am spus ca „nimeni nu ar trebui sa spuna povestea ta inafara de tine, e un pic cam scarbos sa facem lucrurile altfel. Si daca vrei sa produci cu mine, mi-ar placea foarte mult. Dar tu ar trebui sa fii producatorul si sa iei toti banii.”

Primele doua sezoane din American Crime Story au vorbit despre procesul lui OJ Simpson si despre uciderea designerului Gianni Versace de catre Andrew Cunanan. Fiecare serie a fost premiata cu cate doua Globuri de Aur si numeroase premii Emmy.

Citește în continuare