Skip to content

In Italia este o plaja roz unde iei amenda de 500 de euro daca atingi nisipul. Locul a aparut in filmul „Desertul rosu”, regizat de Michelangelo Antonioni

Spiaggia Rosa a fost adesea considerata una dintre cele mai bune plaje din lume – dar acum ai putea primi o amenda uriasa daca o atingi.

Nisipurile luxuriante de culoarea piersicii de la Spiaggia Rosa (care inseamna literalmente „Plaja roz” sau „Plaja de trandafiri” in italiana) din Sardinia arata intr-adevar foarte primitoare. Plaja, care este adesea clasata printre cele mai bune plaje din intreaga lume, isi obtine nuanta neobisnuita de roz-portocaliu de la ramasitele si cochiliile unor organisme microscopice moarte.

Anul acesta insa turistii au interdictie de a merge pe plaja si cine incalca regula poate primi o amenda de care porneste de 500 de euro si poate ajunge pana la 3.500 de euro.

Motivul interdictiei este turismul excesiv, mai exact turistii care fura nisip de pe Spiaggia Rosa pentru a-l lua acasa. In timp ce intrarea pe plaja aduce o amenda de 500 de euro, cei prinsi in timp ce fura nisip vor trebui sa plateasca o amenda de 3500 de euro.

Turistii pot vizita in continuare Spiaggia Rosa, dar trebuie sa nu intre pe plaja. Accesibila in general doar cu barca, aceasta se afla pe insula Budelli, la aproximativ 12 kilometri de coasta de vest a Sardiniei.

Desi ar putea parea extrema, interdictia se bazeaza pe dorinta de a fi restaurata nuanta naturale de roz a plajei dupa ani de degradare. Recuperarea se face in timp, pe cale naturala, de aceea in locul respectiv nu trebuie sa mai intervina prezenta omului.

Situata in arhipelagul La Maddalena, in largul coastei Sardiniei, Italia, plaja este un loc popular pentru calatorii care doresc sa admire frumusetea sa uluitoare.

Este unul dintre cele mai bune locuri din Sardinia pentru a face o excursie rapida cu barca spre o insula uimitoare pentru o zi de distractie.

Nuanta de roz distinctiva este creata de un amestec de caroten si scoici din recifele din apropiere, care se amesteca cu nisipul alb granulat. Pink Beach are ape putin adanci, ceea ce il face un loc excelent pentru familiile cu copii mici.

De asemenea, are o padure de pini izolata si o stanca mare in fata plajei, ceea ce face din ea un fundal superb pentru fotografii.

Insula Budelli este una dintre cele sapte insule care alcatuiesc Parcul National Arcipelago di La Maddalena. Locul a aparut si in filmul „Desertul rosu”, regizat de Michelangelo Antonioni.

Exista si alte plaje din intreaga lume cu o nuanta de piersica, de la Pink Beach de pe Insula Komodo din Indonezia la Elafonisi din Grecia.

Citește în continuare