Skip to content

„AudioPuck, povestile copilariei” inregistrari audio, gratuite, cu cele mai importante texte din programa scolara

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj Napoca ofera copiilor gratuit povesti citite de actori, in romana si maghiara, dintre cele care fac parte din programa scolara. Proiectul se numeste „AudioPuck, povestile copilariei” si e parte dintr-un parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.

AudioPuck se adreseaza mai ales prescolarilor si elevilor din ciclul primar, iar primele inregistrari postate pe 1 mai sunt cu “Pupaza din Tei” de Ion Creanga si povestea mongola “Iepurele si zapada de primavara”, inregistrarile sunt realizate de actorii teatrului (Radu Largeanu, respectiv Urmánczi Jenő pentru primele doua) si au si o ilustratie muzicala speciala pentru a le face copiilor si mai atractiva ascultarea.  

Proiectul  AudioPuck este gandit sa sustina programa scolara a claselor I-IV, la limba si literatura romana si maghiara, prin instrumente de educatie nonformala.

Povestile din AudioPuck pot fi ascultate aici http://teatrulpuck.ro/audiopuck/ si reprezinta debutul in crearea unei platforme care sa ajute parintii si cadrele didactice la lectiile celor mici.

El a fost conceput in contextul inchiderii unitatilor de invatamant in perioada starii de urgenta si va contine 50 de asemenea inregistrari destnate pentru material didactic la orele de limba si literatura, atat pentru limba romana, cat si pentru limba materna a minoritatii maghiare .

Noi povesti vor fi postate pe site-ul Teatrului „Puck” in fiecare marti si vineri.

 Teatrul de Papusi „Puck” a fost infiintat in 1950 si are peste 300 de premiere, atat la sectia romana, cat si la cea maghiara, Din 2002 este gazda Festivalului International „Puck”, iar din septembrie 2017 a creat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat intregii familii.

Citește în continuare