Skip to content

Strazile, casele si podurile de pe doua insule din Coreea de Sud au fost vopsite in culoarea mov pentru a trage turisti

Locuitorii insulelor Banwol si Bakji s-au inspirat de la culoare unei flori – floarea balon – pentru a-si picta casele in culoarea mov. Nu doar casele au fost vopsite cu aceasta culoare, dar si strazile si podurile au primit acelasi tratament.

In plus, pe insule au fost plantate flori precum lavanda si steluta, flori ce au aceeasi culoare lila, linistitoare.

Astfel, au fost plantate 30.000 de plante din specia “stelute”, iar peste 21.000 de metri patrati de terenuri au fost acoperite cu lavanda.

Pe fiecare insula exista cate un restaurant, o cafenea, un hotel si centre de inchiriat biciclete pentru a atrage mai ales turistii sud coreeni. Avand in vedere ca cei care parasesc Coreea de Sud trebuie sa stea 14 zile in carantina daca merg in alt stat, cele doua insule vopsite in mov au avut success in a atrage turisti sud-coreeni. Anul trecut, din iunie si pana in august, peste 100.000 de vizitatori au venit pe insule, cu 20% mai multi decat in anul 2019.

Cele doua insule au impreuna aproape 100 de locuitori, mare parte din ei in varsta si au fost selectate sa ia parte intr-un proiect finantat de autoritatile sud-coreene. Campania de vopsire a spatiilor publice a inceput in anul 2015, in regiunea Shinan, pentru a atrage turisti. De atunci, autoritatile au investit peste 4 milioane de dolari in operatiunile de vopsire. 28.000 de metri patrati de acoperisuri au fost vopsite in mov. Din 2019 – atunci cand a fost lansata oficial campania – aproape 500.000 de turisti au fost atrasi catre cele doua insule sud- coreene.

Restaurantele de pe insule au in meniul lor orez care are tot culoarea mov, servit pe farfurii mov.

“Noi batranii avem o viata destul de retrasa, dupa ce tinerii au parasit locul. Ma bucur sa vad din nou tineri si copii inapoi aici. Ii vad ca pe proprii mei nepoti”, a declarat pentru Reuters Shin Deok-im, de 79 de ani.

Oamenii in varsta care locuiesc pe insula au primit cu drag proiectul, ba chiar au inceput sa foloseasca culoarea mov foarte des. “In fiecare dimineata ma imbrac in mov din cap pana in picioare, inclusiv lenjeria intima si pantofii sunt mov, iar asta ma face fericita”, spune Jung Soon-shim, de 88 de ani.

Intre cele doua insule sunt poduri care de asemenea au fost vopsite in mov.

Citește în continuare