Skip to content

Intalnirile JTI aduc in acest an la Bucuresti pe unii dintre cei mai talentati dansatori ai teatrului spaniol, parte din compania IT Dansa.

Pe 28 noiembrie IT Dansa vor prezenta la Bucuresti trei lucrari apartinand unor importanti coregrafi contemporani Whim (Capriciu) de Alexander Ekman, In Memoriam de Sidi Larbi Cherkaoui si The Prom (Balul) de Lorena Nogal.

Cel mai emotionant dintre dansurile pe care le vom vedea in noiembrie la Teatrul National e „In Memoriam” de Sidi Larbi Cherkaoui

„In Memoriam” spune o poveste despre plecarea celor dragi catre alte lumi si a fost creat dupa ce faimosul coregraf belgian a pierdut pe cineva drag in familie. E un duet intre un dansator “magician” si o balerina pe care o readuce la viata prin puterea atractiei, un mélange dintre balet, dans contemporan si o muzica venita de pe alte taramuri.

Sidi Larbi Cherkaoui a crescut in Antwerp dintr-o mama belgiana si un tata marocan; a invatat sa danseze uitandu-se la videoclipuri pe youtube. Mai tarziu s-a inscris intr-o trupa de hip hop si a ajuns sa castige concursuri tv pe tema dansului. A studiat dansul contemporan la Contemporary Arts School in Bruxelles si inca din timpul scolii a inceput sa castige premii internationale pentru coregrafiile sale.

Iata cateva minute din „In Memoriam”, o poveste foarte emotionanta despre pierderea celor dragi, dar si despre puterea atractiei si a memoriei care-i face sa ramana prezenti, vii, printre noi.

Sidi Larbi Cherkaoui a fost invitat al Intalnirilor JTI in 2014, iar in 2019, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, a primit o stea pe Aleea Celebritatilor.

Cei mai mari dansatori si coregrafi ajung de 20 de ani pe scena Teatrului National din Bucuresti.

Inaugurate în anul 2000, de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Intalnirile JTI  au gazduit dansatori, coregrafi si trupe de balet celebre: Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Maria Pagés si Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company, Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke si Dominique Mercy, in 2017 „Noism”, cea mai importanta companie de dans contemporan din Japonia, in 2018 compania de dans „Martha Graham”, iar anul acesta compania IT Dansa, din cadrul Institutului de Teatru din Barcelona.

Biletele pentru spectacolul companiei IT DANSA pot fi cumparate de aici

Citește în continuare