Skip to content

Ioana Blaj: „Ii multumesc mamei ca m-a facut sa vreau mai mult de la mine, datorita ei am invatat sa am curaj sa visez”

In luna martie, actorii si mamele lor sunt prezenti pe urban.ro intr-un proiect special care urmareste sa va arate cat de importanta e sustinerea parintilor in cazul in care tinerii aleg o meserie vocationala, dar si sa aduca multumiri emotionante mamelor de orice varsta si din orice generatie.

In aceste zile o vedeti pe Ioana Blaj in Lia, sotia sotului meu, serialul de la Antena 1 unde detine rolul principal.

Ati mai vazut-o in “Adela”, “Sacrificiul” (care e acum pe Netflix),  dar dincolo de seriale ea a jucat in filme de lung metraj ca “Marti, dupa Craciun” sau “America, venim!”.

Tocmai a terminat de filmat pentru un alt lung metraj care va avea premiera la anul.

Contrar personajului ei negativ, care este impotriva copiilor si pare ca nu are deloc empatie, din “Lia, sotia sotului meu”, Ioana este mama a doi baieti si isi iubeste foarte mult familia.

Ce a zis mama ta cand i-ai spus ca dai la teatru?

Mama mea nu a stiut ca dau la teatru. Din pacate am fost genul de copil rebel, care a a facut lucrurile dupa cum l-a traznit pe el  capul. 

I-am ascultat pe parinti si am dat la ASE (pentru ca  din perspectiva lor, asta imi asigura un viitor decent), am ajuns in Bucuresti si am inceput sa caut modalități de a da la actorie. Stiam ca am nevoie de pregatire, insa stiam de asemenea ca nu am bani pentru asta, asa ca am luat-o cu inceputul si am cautat modalitati prin care pot castiga bani. Astfel m-am apucat de modeling si sa fiu hostess. Din banii pe care i-am facut, am inceput sa ma pregatesc cu doamna Micheta Juvara, care a fost o caramida extrem de importanta in evolutia mea. A fost primul om care mi-a spus sa cred in mine, pentru ca sunt copil cu stea in frunte. A lucrat cu mine foarte mult si pe psihic si iata-ma dupa cateva luni, in fata panoului din curtea UNATC-ului, cautandu-ma si gasindu-ma pe listele admisilor la actorie. 

I-am anuntat pe ai mei de reusita mea abia dupa ce am intrat. M-am asteptat sa se opuna insa reactia lor a fost cumva surprinzatoare: mi-au spus ca pot sa fac actorie, dar sa nu ma las de ASE. De atunci nu am mai pus piciorul in facultatea de stiinte economice, insa mi-am batatorit drumul spre actorie…

Ti-a vazut spectacole/ filme/ emisiunile la tv? Care? Si ce opinie a avut 

S-a uitat la absolut tot ce am facut si nu cred ca pot descrie mândria mamei, de fiecare data cand ma vede in ceva. Nu este nici un rol care sa nu-i fi placut, ba mai mult imi scrie in fiecare saptamana cand ma vede la televizor despre fiecare moment din film despre cat de mult ii place si ce minunata sunt. Mi-am dat seama ca refuzul ei de a ma lasa sa o iau pe drumul acesta era mai mult frica ei de a visa si a crede in reusita. 

Pentru ce i-ai multumi mamei tale, ceva care iti este util acum in meseria pe care o ai…

Ii multumesc ca m-a facut sa vreau intotdeauna mai mult de la mine, ca datorita felului ei de a fi, am invatat sa am curaj sa visez si ca datorita bazei cu care am plecat de acasa sunt insetata sa ma descopar, sa imi descopar limitele si sa le depasesc lucru care ma ajuta extrem de mult in construcția rolurilor pe care pe fac.

Citește în continuare