Skip to content

IQOS sustine doua proiecte creative sub umbrela Together We Art in cadrul festivalului DIPLOMA. Descoperiti o lucrare realizata de PREN si o expozitie-concept despre un viitor mai bun

Cea de-a opta editie a DIPLOMA, festivalul dedicat noii generatii de artisti, arhitecti si designeri, are loc anul acesta in perioada 8-17 octombrie la Combinatul Fondului Plastic (Str. Baiculesti nr. 29), in Bucuresti. Universul DIPLOMA 2021 inseamna pictura, fotografie, instalatii media, lucrari de ceramica, sticla, metal, scenografie, textile, arhitectura si moda.

IQOS este partener al acestui festival pentru al doilea an consecutiv. Sub umbrela Together We Art, IQOS prezinta doua proiecte artistice: o pictura murala realizata de PREN, artist grafic si ilustrator, si o expozitie-concept care cuprinde creatiile unor artisti multidisciplinari care si-au propus sa prezinte viziunea lor despre un viitor mai bun, o tema se care numara printre valorile IQOS.

,,Cred ca limbajul vizual folosit in proiectele mele ar putea fi relevant pentru publicul interesat de arta abstracta. Incerc sa tin pasul cu tehnologiile noi, dar recunosc ca sunt si lucruri despre care mi-as dori sa aflu mai multe. Lucrez destul de mult si in mediul digital fiindca este mai precis si cred ca se simte o oarecare influenta a acestuia si in muralele realizate de mine pâna acum,” spune PREN.

Curtea interioara a Combinatului Fondului Plastic devine locul in care Sebastian Pren, cunoscut sub numele PREN, foloseste simbolurile si forme geometrice caracteristice lucrarilor sale pentru a realiza o compozitie „ce prezinta imaginea unei comunitati aflate in continua dezvoltare, comunitatea artistica din cadrul Combinatului Fondului Plastic, si ofera o perspectiva optimista asupra viitorului, axat pe colaborare si pe schimbare”.

PREN este ilustrator si designer grafic din Piatra Neamt, România. Proiectele lui au aparut in publicatii precum „It’s Nice That” si „Address Magazine”. In 2018, a obtinut un certificat de excelenta acordat de Type Directors Club New York, iar in 2020 a obtinut un Wood Pencil in cadrul festivalului D&AD New Blood.

Expozitia-concept sustinuta de IQOS reuneste lucrari inovatoare realizate de opt artisti tineri multidisciplinari si poate fi vazuta la Galeria IOMO, din incinta Combinatului Fondului Plastic. Designul expozitiei este semnat de echipa The Institute si numara lucrari ale unor artisti din domeniul modei – Pif Stephano, Lucian Alexandru Arsene si Paul Palm, pictura – Denisa Andreea Grosu, Stefan Curelici, Andrada Fesnic si Kentelki Gábor si ceramica – Andreea Maria Urda. Publicul este invitat sa descopere temele propuse de artisti, sa exploreze tehnicile de lucru pe care ei le folosesc in 2021, precum si mixul de piese care compun un spatiu colorat al noii generatii de absolventi DIPLOMA.

Intrarea la DIPLOMA 2021 este gratuita, cu prezentarea certificatului verde, respectând toate reglementarile in vigoare. Experienta DIPLOMA de anul acesta poate fi explorata si virtual, pe platforma digital.diplomafestival.ro.

*Material sustinut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Elibereaza nicotina, care provoaca dependenta. IQOS este destinat adultilor care altfel ar continua sa fumeze sau sa foloseasca produse cu nicotina.

Citește în continuare