Skip to content

Isabelle Adjani a fost pusa sub ancheta pentru presupuse cheltuieli fara acoperire. Un asociat ii cere 364.000 de euro imprumutati pe care nu i-a mai inapoiat

Isabelle Adjani a fost pusa oficia sub ancheta pentru presupuse fraude legate de cheltuieli de sute de mii de dolari incepand din octombrie 2020, a confirmat luni o sursa judiciara pentru Variety.

Ancheta a fos generata de o plangere la politie depusa de un fost asociat de afaceri, Sebastien G., in 2015, potrivit ziarului national francez Liberation, care a fost primul care a relatat povestea.

Potrivit povestii publicate in Liberation, cazul dateaza din 2011, cand Adjani l-a angajat pe Sebastien G. in calitate de consultant de strategie pentru a o ajuta sa isi administreze compania de productie, Isia Films.

Sebastien G. ar fi obtinut o linie de credit pentru Adjani, precum si un card American Express de pe care aceasta a debitat 364.000 de euro (385.400 de dolari) pe o perioada de 13 luni, potrivit raportului francez.

Sebastien G. a declarat ca a fost concediat la cateva zile dupa ce a luat cardul inapoi de la Adjani. El a mai spus ca i-a imprumutat 157.000 de euro (166.230 de dolari), pe care actrita nu i-a mai rambursat. Dupa ce a pus sechestru pe o parte din bunurile lui Adjani din cauza datoriilor ei, actrita a intentat un proces in care l-a acuzat de abuz de bunuri corporative.

Cazul a fost in cele din urma abandonat. Sebastien G. a depus apoi o plangere la politie in 2015, acuzand-o pe Adjani ca a prezentat chitante false pentru cei 157.000 de euro pe care trebuia sa ii restituie. In plangere este implicata si Mimi Marchand, sefa agentiei de presa Bestimage, care ar fi ajutat-o pe Adjani sa produca aceste chitante.

Credit line: Profimedia

Cel mai recent film al lui Adjani, „Petra Van Kant”, regizat de Francois Ozon, are premiera saptamana aceasta in Franta.

Inspirat de filmul cult „Lacrimile amare ale Petrei von Kant”, de Rainer Werner Fassbinder, filmul a fost proiectat in seara de deschidere a Festivalului de Film de la Berlin. Adjani joaca si in comedia „Mascarade”, de Nicolas Bedos, care a avut premiera mondiala la editia din acest an a Festivalului de la Cannes.

Actrita franceza de origine algeriana, Isabelle Yasmina Adjani, are 66 de ani si este una dintre cele mai importante vedete ale cinematografiei franceze.  Este singura persoana care a castigat cinci premii César; pentru cea mai buna actrita pentru Posesie (1981), O vara mortala (1983), Camille Claudel (1988), La Reine Margot (1994) si La Journée de la jupe (Skirt Day) (2009). A fost de doua ori nominalizata la premiile Oscar, pentru Camillee Claudel si The story of Adele H.

A fost numita Cavaler al Legiunii de Onoare in 2010 si Comandor al Ordinului Artelor si Literelor in 2014.

Citește în continuare

SPECIAL Povestea transformarilor din "Elvis" in regia lui Baz Luhrmann. In film apar peste 9000 de costume, 90 sunt purtate de Austin Butler, fiind supervizate indeaproape de Priscilla Presley, fosta sotie a lui Elvis. Butler a repetat 2 ani pentru a invata sa danseze ca Elvis.

In week-end-ul trecut a intrat in cinematografele din Romania filmul "Elvis", un adevarat spectacol vizual in regia lui Baz Luhrmann, care exploreaza povestea vietii si carierei lui Elvis Presley, in…

Citeste mai mult