Skip to content

Dupa ce a platit peste 2 milioane de dolari pentru a scapa de acuzatiile de agresiune sexuala, James Franco revine la Hollywood. Va fi protagonistul thrillerului „Mace” in regia lui Jon Amiel.

Dupa aproape 4 ani de la pauza fortata pe care a luat-o din cauza acuzatiilor de agresiune sexuala, James Franco revine inapoi in Hollywood. Actorul va fi protagonistul thrillerului „Mace” regizat de Jon Amiel.

Filmul va fi prima productie a companiei Meyers Media Group si va spune povestea a 2 tipuri diferite de politisti. Pe de o parte este Mace – jucat de Franco – un ofiter veteran, corupt si periculos, antagonistul sau va fi Virgin Woods, un tanar incepator care crede ca poate schimba sistemul care ii incurajeaza pe politisti precum Mace din interior.

Inspirat de nedreptatile rasiale de pe strazile Americii, Woods refuza sa fie hartuit de oamenii din sistem si isi pune principiile impotriva lui Mace. Va risca tot ceea ce are pentru a-l impiedica pe personajul lui Franco sa distruga orasul dupa ce acesta a declansat un razboi intre clanurile de mafioti pentru a-si acoperi crimele.

Momentan, filmul se afla in procesul de pre-productie si ar urma sa inceapa filmarile in a doua jumatate a acestui an, in New Jersey. Compania producatoare, Myriad Pictures, va fi prezenta la festivalul de la Cannes saptamana viitoare unde spera sa obtina finantare pentru acest proiect.

„Mace” va fi regizat de Jon Amiel pe care un scenariu scris de David Chisholm.

Amiel este cunoscut la nivel international pentru seria BBC „The Singing Detective” si a regizat productii precum „Copycat” cu Sigourney Weaver, „The Man Who Knew Too Little” cu Bill Murray sau „Entrapment” cu Sean Connery si Catherine Zeta-Jones.

Momentan, o buna parte din presa din Hollywood sustine revenirea lui James Franco dupa o serie de scandaluri in care a fost acuzat nu doar de hartuire sexuala dar si de faptul ca si-a creat o scoala de actorie pentru a-si gasi posibile victime.

Dupa aproape 4 ani de pauza, James Franco a revenit in luna decembrie a anului trecut cu un prim interviu public acordat emisiunii „The Jass Cagle Show” de pe SiriusXM, o platforma nationala de radio din Statele Unite. La vremea respectiva, declaratiile lui au fost foarte controversate deoarece a incercat sa justifice modul in care s-a folosit de pozitia lui de vedeta si profesor de actorie pentru a profita de femeile care il admirau si care isi doreau sa invete de la el cum sa devina actrite. Artistul a mutat o parte din vina pe faptul ca era dependent de alcool de la varsta de 17 ani, incercand sa „umple golul care exista prin alte metode”.

In ianuarie 2018, Franco aparut pe covorul rosu la Globurile de Aur purtand o insigna cu „Time’s Up” pentru a-si demonstra sustinerea fata de fenomenul „Me Too”.

Cateva zile mai tarziu, actorul a fost acuzat de 5 foste studente ale scolii sale de actorie din New York de agresiune sexuala si de faptul ca utiliza presupuse exercitii practice pentru a organiza orgii in care ucenicii erau incurajati sa traiasca fiecare moment pe care ar trebui sa il joace, in loc sa il mimeze. 

Ulterior, au aparut alte zeci de acuzatii si interviuri cu foste studente care l-au acuzat de exploatare si agresiune sexuala iar actorul care a incercat sa nege toate acuzatiile aduse, a cedat si a decis sa plateasca daune morale in valoare de 2.235.000 dolari catre victimele sale. In acelasi timp, actorul a continuat sa nege acuzatiile pana la interviul din decembrie 2021 cand a recunoscut ca a profitat de pozitia lui si a avut un comportament nepotrivit, spunand ca era dependent de sex si de validarea pe care o primea din partea femeilor cu care intretinea relatii sexuale. 

Revenirea lui Franco nu este tocmai o surpriza iar actorii-vedeta care au fost in situatii similare – precum Kevin Spacey – se straduiesc sa revina inapoi in sistemul care i-a consacrat.

Nascut in 1978, James Franco s-a remarcat in „127 Hours” pentru care a fost nominalizat la Oscar in 2011. Personalitatea lui carismatica si boema l-au transformat intr-unul din cei mai indragiti actori din Hollywood pana la acuzatiile de agresiune si exploatare sexuala.

De origine americana, Franco a devenit cunoscut pentru serialul „Freaks and Geeks” si filmul de televiziune „James Dean” din 2001 pentru care a fost recompensat cu un Glob de Aur si nominalizari la Emmy si Screen Actors Guild Award.  Dupa un rol recurent in „General Hospital” si „11.22.63”, Franco a jucat in „Spider-Man”, „Milk”, „Eat, Pray, Love”, „Rise of the Planet of the Apes”, „Spring Breakers” si „Oz the Great and Powerful”.

De-a lungul timpului, a colaborat frecvent cu bunul sau prieten Seth Rogen alaturi de care a creat 8 filme si un serial printre care „Pineapple Express”, „Sausage Party” si „The Disaster Artist” pentru care a castigat un Glob de Aur.

Mai jos puteti urmari incercarile de revenire ale lui Kevin Spacey.

Citește în continuare