Skip to content

Jamie Foxx il va interpreta pe legendarul Mike Tyson intr-un film biografic

Fostul campion mondial la box, Mike Tyson, considera ca actorul premiat Jamie Foxx va face o treaba foarte buna in noul film biografic bazat pe viata sa.

Foxx, in varsta de 52 de ani, il va interpreta pe Tyson din tinerete, cand incepea sa devina faimos pentru puterile sale din ringul de box. Proiectul a avut numeroase intarzieri si a continuat sa fie amanat.

Intr-o epoca in care primii megastari adevarati din sport si divertisment au inceput sa devina celebri, Tyson a luptat si a invins pe ringul de box cat pentru doi boxeri la un loc. A fost si este unul dintre cei mai cunoscuti barbati de pe planeta, atat temut, cat si admirat in acelasi timp.

Ferocitatea lui Tyson in ring era asociata doar de instabilitatea exterioara, povestea lui dramatica si controversata a fost marcata in 1992 de o condamnare la sase ani de inchisoare pentru viol, dar a fost eliberat conditionat dupa trei ani.

De atunci, el a continuat sa fie una dintre cele mai enigmatice figuri din istoria sportului modern.

Admirat pentru personalitatea sa puternica, dar si blamat pentru trecutul sau, oriunde merge si orice ar face, Mike Tyson ramane un luptator, iar acum, la varsta de 53 de ani, are chiar si posibilitatea unei potentiale reveniri in ring.

Viata complexa a lui Tyson va fi prezentata sub forma unui film cu actorul Jamie Foxx in rolul principal.

Acesta a dezvaluit printr-o postare live pe Instagram, saptamana trecuta, ca a fost pregatit sa-si puna manusile de box si sa-si asume rolul lui „Iron Mike” in filmul biografic care spune povestea campionului international american, detinator al recordului mondial pentru cel mai tanar boxer din istorie.

Un film despre viata lui Tyson era in plan de cativa ani, totusi, in interviul cu producatorul Mark Birnbaum, actorul a confirmat ca proiectului se va realiza in sfarsit, mentionand ca este un lucru dificil sa filmezi biografii, iar cateodata sunt necesari si 20 de ani ca sa vezi filmul realizat.

Din cadrul productiei nu vor lipsi cele mai profunde si intunecate momente, care au ajuns sa defineasca mostenirea lui Tyson in ultimii ani.

In afara de condamnarea la viol, Tyson a fost obligat sa-si recunoasca falimentul in 2003 si a pledat vinovat de posesie de cocaina si sofat sub influenta ei in 2007.

Foxx, care este cu doar un an mai tanar decat Tyson, isi doreste sa redea portretul boxerului cat mai fidel posibil si a acumulat kilograme in plus pentru a semana fizic cu luptatorul, precizand ca a facut zilnic 60 de flotari si 60 de scufundari ca sa-si formeze muschii.

Actorul considera ca momentele emotionante din anii de glorie si esecul boxerului sunt definitorii pentru lungmetraj si este nerabdator sa le evidentieze in film pentru ca fiecare generatie sa inteleaga calatoria campionului.

La aproape 54 de ani, Mike Tyson continua sa-si arate antrenamentele senzationale in care viteza si puterea sunt de neegalat si are in plan o intoarcere la lupte pentru strangerea de fonduri caritabile, inclusiv o confruntare potentiala cu Evander Holyfield.

Tyson a declarat ca intentioneaza sa se intoarca in ringul de box si sa participe la patru lupte demonstrative caritabile.

Nascut in Brooklyn, New York pe data de 30 iunie 1966, Michael Gerard „Mike” Tyson a obtinut recordul pentru cel mai tanar boxer la doar 20 de ani, 4 luni si 22 de zile. El a castigat primele 19 lupte profesioniste prin knockout, 12 dintre ele in prima runda.

A debutat profesional la varsta de 18 ani, in martie 1985, in Albany, New York, cand l-a invins pe Hector Mercedes printr-un knockout in prima runda.

In 1986, a obtinut titlul WBC dupa ce l-a invins pe Trevor Berbick in doua runde, iar in anul urmator a adaugat titlurile WBA si IBF invingandu-i pe James Smith si pe Tony Tucker.

Astfel, Tyson a devenit primul boxer la categoria supergrea detinand simultan titlurile WBA, WBC si IBF si este singurul de la aceasta categorie care le-a castigat succesiv.

Mike a fost campion in 1988, cand l-a facut knockout pe Michael Spinks in doar 91 de secunde de la inceputul primei runde.

Citește în continuare