Skip to content

Jean-Michel Jarre va canta, in direct, duminica, „in avatar, ca in Matrix”, intr-un univers virtual

Jean Michel Jarre duce un pas mai departe ideea de concert in spatiu virtual, dupa experienta raperului Travis Scott in jocul video Fortnite.

“Alone Toghether” se numeste proiectul – concert al lui Jarre, realizat impreuna cu start up-ul francez VRrOOm, si nu va fi ca in cazul Fortnite montat intr-un mediu deja existent, ci va fi creat intr-un mediu care ia viata in direct, intr-o imersiune totala.

Jarre compara experienta cu filmul Matrix si spune ca e un mediu in care i se pot alatura ‘avatarurile spectatorilor, in imersiune totala’. Concertul va dura 45 de minute si va exista si interactiune cu publicul.

Concertul “Alone Toghether” va avea locul in cadrul Festivalului Muzicii in Franta, va fi transmis in direct, gratuit, pe toate platformele digitale, accesibile din orice zona (prin intermediul site-urilor si retelelor lui Jarre si VRrOOm, cu Sprijinul Ministrului Culturii Francez) si va incepe la ora 22.00 ora Romaniei.                

„Alone Together” va fi proiectat pe un ecran gigant in curtea Palatului Regal din Paris, in fata unor studenti ai scolilor de sunet si imagine, dotati cu smartphone-uri si casti audio. Acestia vor putea apoi dialoga in direct cu avatarul lui Jarre. Se va deschide apoi o ”usa virtuala” in care muzicianul ii va primi in studioul sau.

Jean Michel Jarre are 71 de ani si a fost considerat intotdeauna un pionier al muzicii electronce si un vizionar in ceea ce priveste evolutia muzicii si a concertelor. Albumul sau de debut Oxygene, aparut in 1976, a fost un hit international si s-a vandut, doar in Franta, in 1,75 milioane de exemplare.

Concertele sale in aer liber cu concepte sofisticate si muzici care imbina mai multe genuri au avut intotdeauna milioane de spectatori: de ziua Frantei in 1979 a cantat in Place de la Concorte pentru un milion de francezi, in septembrie 1997 a cantat la Moscova pentru 3,5 milioane de spectatori.  

Citește în continuare