Skip to content

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua si José González canta in premiera la Timisoara in perioada 7-10 decembrie. Concertele marcheaza finalul programului Capitala Europeana a Culturii.

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua si José González vin in premiera la Timisoara, in luna decembrie, pe scena evenimentului „Timisoara 2023 la nesfarsit”, dedicat inchiderii oficiale a programului Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii.

„Timisoara 2023 la nesfarsit” va avea loc in perioada 7-10 decembrie 2023, in cinci locuri emblematice ale orasului: Piata Unirii, Palatul Culturii, Cinema Timis, Cinema Victoria si MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”. 

Evenimentul va reuni in program concerte, performance-uri, seminarii, conferinte, toate cu acces gratuit, produse de Centrul de Proiecte.

Oferta culturala a lunii decembrie va fi completata de programul bogat de evenimente produse de operatori culturali, ca parte a programului Timisoara 2023.

„Suntem la finalul unui an al excelentei pentru Timisoara – si totodata punctul de start pentru un nou inceput. Va invit pe fiecare sa privim retrospectiv spre anul 2023, an in care Timisoara a fost, alaturi de orasele Veszprém din Ungaria si Elefsina din Grecia, sub reflectorul cultural al intregului continent. Am convingerea ca Timisoara a reusit sa contribuie in mod consistent si semnificativ, in acest an, la consolidarea unei bune imagini a Romaniei in Europa. Cu o mostenire culturala bogata, cu o comunitate artistica vie si foarte puternica, Timisoara a dovedit prin fiecare dintre miile de evenimente produse in acest an, forta unica pe care o are, de a aduce oamenii impreuna, de a construi comunitati puternice, de a reda si redescoperi locuri, de a crea conexiuni. (…) Momentul aniversar pe care il pregatim pentru acest final de an si prin care marcam totodata o noua etapa a acestei calatorii unice, imi doresc sa ne aduca pe toti impreuna in Piata Unirii si in toate locurile atat de frumoase ale acestui oras.”, a declarat Ramona Laczko David, Coordonatoarea programului Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii.

In timp ce Jessie J, Róisín Murphy si José González au mai cantat in Romania anterior, pentru toti cei patru artisti internationali, inclusiv Katie Melua, va fi prima vizita la Timisoara.

In timp ce Roisin Murphy a cantat la B’Estfest in 2008, Jessie J a sustinut showuri la Mamaia in 2008 si la Electric Castle in 2018 iar Jose Gonzalez a fost la Bucuresti in 2009.

Pe langa numele artistilor internationali, programul evenimentului include si cantarete in voga la nivel national precum Delia si Emaa. Programul va fi anuntat in data de 20 noiembrie 2023, pe site-ul online dedicat: continua.timisoara2023.eu/ro

EMAA este vocea distincta care se tot aude la radio si pe care va invitam sa o descoperiti mai bine in primul interviu urban.ro din acest an.

Nascuta in 1992 in Lugoj, Emanuela Alexa a fost incurajata din copilarie sa cante si a avut prima aparitie la Tip Top MiniTop.

Pe langa talentul vocal, de mica a fost pasionata de scris versuri si compus melodii, lucru care i-a adus mai tarziu succes ca vocea din spatele proiectelor Silent Strike alaturi de care a creat coloana sonora a serialului de televiziune „Hackerville ” de la HBO si albumul „It’s Not Safe To Turn Off Your Computer”.

In 2016 a colaborat cu Deliric pentru single-ul „Maine” iar in 2020 vocea ei a inceput sa fie auzita peste tot la radio prin melodia „Insula” interpretata alaturi de The Motans, ulterior fiind semnata ca management de Global Records. Au urmat hiturile „N-aud” alaturi de Carla’s Dreams si „Zburatorul”, colaborari recente cu Killa Fonic, Satra B.E.N.Z., Nane si DJ Project si albumele „Macii infloresc iarna” si „29”.