Skip to content

Jon Bon Jovi se recupereaza dupa o inverventie chirurgicala la corzile vocale. Dupa 2 ani, a revenit pe scena zilele trecute intr-un duet cu Bruce Springsteen.

Jon Bon Jovi a anuntat recent ca va lansa “Thank You, Good Night: The Bon Jovi Story”, prima serie documentara despre istoria trupei Bon Jovi. Aflat in turneul de promovare al primei productii de acest tip care beneficiaza de implicarea deplina a tuturor membrilor trecuti si prezenti ai grupului american, solistul a dezvaluit ca este in proces de vindecare dupa ce a fost nevoit sa treaca printr-o interventie chirurgicala la corzile vocale.

Artistul in varsta de 61 de ani a revenit zilele trecute pe scena si a cantat live pentru prima data dupa aproape doi ani.

Interventia chirurgicala a avut loc in urma cu 19 luni, fiind vorba despre o leziune destul de grava a corzilor vocale. Bon Jovi a declarat ca “Mi-a fost luata meseria din mana peste noapte.”

Aflat in Pasadena, in cadrul turneului de presa al Asociatiei Criticilor de Televiziune, Bon Jovi a vorbit pentru prima data despre operatia sa vocala.

„Ma mandresc cu faptul ca am fost un vocalist adevarat. Am cantat cu Pavarotti. stiu cum sa cant. Am studiat aceasta meserie timp de 40 de ani. Nu sunt un stilist care doar latra si urla. Stiu cum sa cant. Asa ca atunci cand Dumnezeu mi-a luat abilitatea de a canta si nu intelegeam de ce, am spus in gluma ca singurul lucru care mi-a stat vreodata in nas este degetul – stiti, asa ca nu exista niciun motiv pentru toate astea.”, a spus Bon Jovi despre momentul in care a primit vestea operatiei. 

Potrivit declaratiilor sale, una dintre corzile sale vocale se atrofia treptat, fiind “groasa cat un deget mare, iar cealalta era subtire, cat un deget mic. Asa ca cea puternica o dadea la o parte pe cea slaba, iar eu nu cantam bine. Peste noapte, mi-a fost luata meseria din mana.”

Bon Jovi a spus ca, din fericire, a fost prezentat unui chirurg care i-a facut cunostinta cu un „implant de ultima generatie pentru a reface corzile vocale”. Dupa o perioada lunga de reabilitare — aproape 19 luni —, solistul se afla in continuare in proces de vindecare: “Daca mi-as fi recuperat doar instrumentele, cu restul ma pot descurca. Pot sa va scriu un cantec, pot canta la fel de bine ca oricine. Dar trebuie sa-mi recuperez uneltele. Vineri seara a fost prima data cand am cantat in public. Sambata dimineata a fost prima data cand m-am trezit fara mai multe voci in cap. Eram doar eu. Si asta a fost cel mai bun sentiment. Eram doar eu”.

Revenirea pe scena a avut loc in cadrul unui concert MusiCares care l-a numit pe Bon Jovi “Persoana Anului 2024” si l-a omagiat pentru intreaga cariera.

Omagiul i-a fost adus de organizatia caritabila a Academiei Americane de Inregistrari — care acorda anual premiile Grammy — si a inclus momente sustinute de Bruce Springsteen, Jason Isbell, Shania Twain, Jelly Roll si altii. 

Concertul a avut loc la Centrul de Conventii din Los Angeles pe 2 februarie iar Bon Jovi a surprins publicul printr-un duet cu prietenul lui, Bruce Springsteen. Au interpretat melodia „Who Says You Can’t Go Home”, momentul poate fi urmarit mai jos.

Ultima aparitie publica pe scena a lui Bon Jovi a fost in 2022 tot alaturi de Bruce Springsteen, cand l-au surprins pe amicul lor comun, Paul McCartney, pe scena in timpul unui spectacol sustinut in seara cand fostul Beatles celebra varsta de 80 de ani.

Trupa Bon Jovi  sarbatoreste anul acesta cea de-a 40-a aniversare, motiv pentru care va lansa documentarul „Thank You, Goodnight” pe Hulu (in SUA) si pe Disney+ (in Romania).

Serialul are patru parti si prezinta cele patru decenii de activitate a emblematicei trupe rock Bon Jovi. Camerele de filmat au inceput sa-l urmareasca pe Bon Jovi in februarie 2022, imediat dupa ce cantaretul a descoperit problemele pe care le avea cu corzile vocale si a intrat in pauza vocala.

„Thank you, Goodnight: The Bon Jovi Story” este regizat si produs de Gotham Chopra, castigator a mai multor premii Emmy („Kobe Bryant’s Muse”, „Man in the Arena”, „Tom vs. Time”). Va include interviuri cu toti membrii trupei, inclusiv cu solistul Bon Jovi.

Bon Jovi are  peste 130 de milioane de albume vandute in intreaga lume, mii de concerte sustinute in peste 50 de tari pentru mai mult de 35 de milioane de fani si incasari din bilete de peste 1 miliard de dolari in intreaga lume doar in ultimul deceniu.

Cel mai nou album al lui Bon Jovi, “2020”, a fost lansat recent si prezenta situatiile dezastruoase cauzate de coronavirus – prin melodia “Do what you can”, uciderea lui George Floyd si miscarea Black Lives Matter – “American Reckoning”, stresul post-traumatic al veteranilor de razboi – “Unbroken” sau violente care duc la folosirea armelor – “Lower the Flag”.

Dupa albumul din 2020, Bon Jovi a pornit in turneu in aprilie 2022 dar fanii si presa i-au criticat intens prestatiile vocale. La vremea respectiva nu se stia ca era vorba despre probleme serioase de sanatate, presa a considerat ca solistul si-ar fi pierdut interesul pentru concerte live.

Moartea lui Alec John Such, membru fondator al trupei, in iunie 2022, i-a impresionat pe fostii colegi ai lui Bon Jovi care au decis anul trecut sa se reuneasca in studio pentru a inregistra noi melodii. In octombrie 2023, chitaristul Phil X declara intr-un interviu ca urmeaza sa se mute la Nashville pentru o luna pentru a crea un nou album Bon Jovi. 

O luna mai tarziu, in noiembrie, trupa a lansat un cantec tematic de Craciun intitulat „Christmas Isn’t Christmas”, primul single din ultimii patru ani. Iar noul album va aparea anul acesta.

Citește în continuare