Skip to content

(video) Un scurtmetraj cu Julianne Moore, Chloë Sevigny, Charlotte Gainsbourg, regizat de Jim Jarmusch e in locul prezentarii colectiei primavara-vara 2021 Saint Laurent

Julianne Moore, Chloë Sevigny, Charlotte Gainsbourg, Indya Moore si Leo Reilly sunt parte din campania casei de moda Saint Laurent prin care acestia prezinta noua colectie primavara-vara 2021, scurtmetrajul fiind regizat de Jim Jarmusch.

Povestea se numeste „French Water” si are 9 minute, iar locul de desfasurare este finalul unei petreceri, unde chelnerul ramas singur (Lei Reilly) observa cum trei invitate – (Chloë  Sevigny, Julianne Moore si Indya Moore) o cauta pe Charlotte Gainsbourg. Actritele isi schimba foarte rapid tinutele din noua colectie Saint Laurent.

Filmul este inspirat de cinematografia franceza si drame SF, iar Anthony Vaccarello, directorul de creatie al casei de moda, si-a dorit ca regizorul „sa orchestreze un balet suprarealist si visator”.

Coloana sonora este realizata de Noveller si The Brian Jonestown Massacre si reprezinta un  ghidaj al scenelor care se succed intr-o regie artistica la limita dintre SF si experimental.

Prin scurtmetrajul „French Water”, casa de moda Saint Laurent demonstreaza inca o data ca moda a intrat in lumea colectiilor digitale si experimentale si permite prezentarilor sa depaseasca cu mult ceea ce se poate realiza la o defilare clasica.

Este al doilea film de prezentare a colectiei casei de moda in formula cinematica, primul film fiind prezentat in decembrie, cand Saint Laurent a lansat un scurtmetraj regizat de Gaspar Noe, „Summer of ’21”, care a prezentat colectia lui Vaccarello.

Anthony Vaccarello este directorul de creatie al celebrei case de moda din 2016, lucrand inainte cu Donatella Versace.

Pe 4 decembrie 1961, Yves Saint Laurent si-a creat propria casa de moda, in parteneriat cu Pierre Berge, si s-a mutat pe strada Spontini din Paris, dupa ce a fost concediat de casa Dior. Saint Laurent avea 25 de ani atunci cand a prezentat prima colectie a casei sale, pe 29 ianuarie 1962.

Pe parcursul anilor 1960 si 1970, Yves Saint Laurent a promovat tinutele beatnik, jachete safari pentru barbati si femei, pantaloni stransi, inclusiv crearea in 1966 a ceea ce este probabil cel mai renumit frac clasic pentru femei, Le Smoking.

De asemenea, Saint Laurent a fost primul designer care a folosit modele de culoare intr-o defilare de moda. In 1983, el a devenit primul designer de moda onorat de Muzeul de Arta Metropolitan pentru realizarile sale.

El a inventat practic garderoba femeii moderne: jacheta si trenciul, paltonul si salopeta. S-a folosit de coduri masculine pentru a reda femei libertatea de miscare si a creat articole care imbracau toate femeile, nu doar clientele bogate. Anul acesta, casa de moda aniverseaza 60 de ani de la infiintare.

Citește în continuare