Skip to content

Kate Middleton a renuntat la tocuri si rochii elegante pentru echipament de camuflaj, in timp ce s-a alaturat armatei pentru exercitii pe campul de lupta. Din decembrie, conform protocolului regal, Kate a preluat functia de colonel al Garzilor Irlandeze de la Printul William

Kate Middleton a vizitat astazi zona de antrenament din Salisbury Plain pentru a se intalni cu Batalionul 1 Irish Guards pentru prima data de cand a devenit colonelul lor – si a aflat detalii despre munca pe care o desfasoara reprezentatii acestui batalion militar.

Printesa de Wales a renuntat la tocuri si a imbracat un costum de camuflaj si o caciula de lana pentru a se alatura armatei in conditii de zapada pentru antrenamente pe campul de lupta.

Biroul de presa a facut publice fotografii cu printesa cand ii ajuta pe soldati si face exercitii de prim ajutor medical, intr-o ninsoare abundenta.

Printesa a facut si declaratii de presa la sfarsitul intalnirii spunand ca participarea la exercitiile militare de prim ajutor, cu focuri de arma si explozii false, a adus realitatea antrenamentului lor „la viata”.

Kate a pus cu entuziasm intrebari despre diferitele metode de prim ajutor folosite de medicii din armata, in timp ce ingrijea ranile false in timpul simularii de accidentare cand a fost invatata cum sa bandajeze rana la un picior lovit si sa-i verifice soldatului semnele vitale.

In timp ce ii punea garoul pe gamba, care este folosit pentru a opri sangerarea care ii pune viata in pericol, printesa si-a cerut scuze si a spus: „Este prima data cand fac asta”.

Caporalul Jodie Newell, in varsta de 25 de ani, care a fost soldatul insarcinat sa o invete pe printesa protocolul de prim ajutor, a descris situatia ca fiind suprarealista. „Am fost atat de emotionata – o invat pe Printesa de Wales medicina – a fost o onoare. Ii aratam doar ce facem noi, medicii din armata – ea a fost de fapt foarte buna, foarte dornica sa participe”.

Kate a aplicat cel de-al doilea garou si Celox Gauze soldatului cu rana falsa la picior si rana prin impuscare in piept, despre care Lcpl Newell a spus ca a luat „totul cu calm, ca si cum ar fi facut-o inainte”. Ea a adaugat ca a fost „uimitor” ca printesa Kate a vizitat zona de antrenament, in special de Ziua Internationala a Femeii. „Este atat de frumos sa avem o femeie colonel”, a adaugat ea.

Printesa a infruntat apoi vremea geroasa pentru a invata despre deminarea anti-vehicule si anti-personal si, de asemenea, pentru a lua parte la o vizionare a sistemelor de armament folosite de Garda irlandeza. Ea a continuat apoi sa primeasca o prezentare a tehnicii de contraexplozie, care este aceeasi pregatire in domeniul deminarii pe care Garzile irlandeze o ofera in prezent soldatilor ucraineni.

 In timpul vizitei a discutat cu soldatii despre demonstratiile si antrenamentele lor si a participat cu entuziasm la un exercitiu de antrenament pe campul de lupta, in timp ce ningea abundent.

In luna decembrie a anului trecut, Kate a devenit colonel al Garzilor Irlandeze – o functie detinuta anterior de sotul ei, printul William. Acest lucru a venit in contextul in care William a preluat functia de colonel al Garzii galeze dupa ce a devenit Print de Wales, lasand-o pe Kate sa-i ia locul.

La Trooping the Colour, coloneii poarta, de obicei, uniforme militare complete, unii dintre ei luand parte la parada chiar si calare. Chiar daca a fost anuntat ca atat Charles cat si William vor calari in timpul desfasurarii spectacolului din iunie – Kate nu va face acest lucru si va calatori in schimb la Horse Guards Parade intr-o trasura.

Acelasi lucru este valabil si pentru regina consort Camilla, care a fost de asemenea numita colonel al Garzilor de Grenadier, un rol detinut anterior de printul Andrew, dar care a ramas vacant de cand acesta a fost deposedat de titlurile regale.

Trooping the Colour marcheaza ziua oficiala de nastere a monarhului de peste 260 de ani, iar 2023 va marca prima aparitie a lui Charles la acest eveniment in calitate de rege si urmeaza incoronarii sale, care va avea loc pe 6 mai.

Citește în continuare