Skip to content

Kevin Spacey ar putea reveni in cinematografe mai devreme decat se astepta oricine. A lucrat la “Control”, un thriller independent britanic, care va avea premiera pana la sfarsitul anului

Control, thrillerul independent britanic care l-a distribuit pe dublul castigator al premiului Oscar intr-un rol vocal la sfarsitul anului 2022, in timp ce astepta procesul sau penal din Londra,  vizeaza o lansare in cinematografe nationale inainte de sfarsitul anului, potrivit agentului sau de vanzari.

„Ne-am dori ca filmul sa ajunga in cinematografe in decembrie”, a declarat Strath Hamilton, regizorul filmului si co-director executiv al TriCoast Worldwide, pentru Hollywood Reporter. El este cel  care reprezinta filmul, adaugand ca are acum „discutii serioase” cu cumparatori din SUA si Marea Britanie.

Scris si regizat de Gene Fallaize, „Control” o urmareste pe ministrul britanic de interne (Lauren Metcalfe) in timp ce conduce spre casa intr-o noapte. Ea este implicata intr-o relatie amoroasa secreta cu primul ministru (Mark Hampton). Intre timp, un alt barbat – interpretat de Spacey – ii cunoaste secretul si cauta sa se razbune, planuind sa deturneze de la distanta masina ei complet autonoma si sa o forteze sa se dezlantuie pe strazile Londrei, folosind masina in care este prinsa ca arma mortala.

In ciuda problemelor juridice ale lui Spacey atunci cand participarea sa la film a fost anuntata pentru prima data, Control a atras deja un interes pozitiv din partea cumparatorilor din teritorii in care „chestiunile legate de retelele sociale si razboaiele culturale nu sunt pe primul loc in ordinea de zi”, iar in lunile premergatoare procesului a  fost vandut in Germania, Orientul Mijlociu, America Latina, CSI si Coreea, fara a dezvalui distribuitorii.

Desi spune ca acum cauta „evident” sa gaseasca cel mai bun partener national pentru lansarea fiolmului in SUA, Hamilton mentioneaza ca TriCoast poate – si va face acest lucru, daca va fi necesar – sa il lanseze ea insasi prin intermediul filialei sale de distributie TriCoast Entertainment.”Este un film grozav – un scenariu foarte bun si bine regizat. Interpretarea lui Kevin Spacey este uimitoare”.

Pentru Strath Hamilton, regizor nominalizat la EMMY,  implicarea lui Spacey in acest film face parte din „obligatia” pe care considera ca industria ar trebui sa o aiba de a sprijini artistii care au fost acuzati si anulati prin intermediul retelelor sociale.

„Trebuie sa iei atitudine de undeva”, a spus el. „Nu stiu cum sa-i sprijin pe artistii aflati in greva SAG, dar aceasta este o modalitate pe care am gasit-o pentru a-i sprijini pe acesti artisti.”Vorbind la doar cateva ore dupa ce a fost pronuntat verdictul de nevinovatie la Southwark Crown Court din Londra, regizorul a recunoscut ca angajarea lui Spacey „nu a fost o decizie usoara”, dar a spus ca a fost una pe care a sustinut-o si, in urma rezultatului procesului, „s-a dovedit a fi una foarte buna”.

In pofida verdictului, Spacey se confrunta cu un viitor incert, deoarece persista indoieli cu privire la posibilitatea de a se intoarce la inaltimea carierei sale de dinainte de aparitia acuzatiilor in 2017, Control marcand doar unul dintre foarte putinele proiecte in care a fost distribuit.

De asemenea, el mai are gata filmat thrillerul de Peter Five Eight, dupa ce la inceputul acestui an a fost preluat pentru mai multe teritorii de catre SPI International, care opereaza 62 de canale TV si platforme digitale pe sase continente, inclusiv Filmbox+, cu o lansare in Statele Unite programata pentru luna august.

Citește în continuare