Skip to content

Legendarul chitarist Brian May (Queen) lanseaza un parfum nou. Si Usher, Jay-Z, Pitbull sau Daddy Yankee si-au lansat propriile parfumuri de-a lungul timpului

Industria muzicala se dezvolta foarte mult si adiacent sectorului, lansand deseori produse care completeaza un mix de marketing astfel incat vedeta sa ramana relevanta pentru anumite categorii de public, dar sa si ajunga la noi publicuri. Este cazul si lansarilor de parfumuri cu esente alese de artisti, o initiativa pornita de actrita Elizabeth Taylor in 1987 cu parfumul sau “Passion”, urmata de lansarea “White Diamonds” in 1991. Pana la acel moment, vedetele erau imaginea parfurmurilor, nu existau insa si parfumuri create de ele.

De curand, legendarul chitarist Brian May de la Queen a lansat un parfum denumit “Save me”, care contine note de gardenie, iasomie, lemn de santal si mosc.

Parfumul are ca scop un demers caritabil care protejeaza si salveaza viata animalelor salbatice. May a descris esenta parfumului ca fiind o completare a “peisajului rural britanic”. Parfumul este o colaborare intre Brian May, Anne Brummer, fondatoarea ONG-ului “Save me trust” si Sergio Momo, CEO-ul companiei Xerjoff Group. Datorita componentei de grija pentru mediul inconjurator, pretul parfumului este de 235 de euro.

Rapperii au fost cei care au ales sa isi asocieze numele cu un parfum in industria muzicala globala. Jay-Z a lansat doua versiuni a parfumului “Gold”, Usher a incercat mai multe esente de-a lungul timpului care sa ii poarte semnatura, iar Pitbull si Daddy Yankee au versiuni de parfumuri la preturi accesibile publicului larg.

Jay-Z a lansat pentru fani in 2013 primul parfum “Gold”, iar in 2015 si varianta “Gold Extreme”, doua parfumuri cu ingredinte ca ghimbirul, grapefruitul, afinele si cardamom. Cei interesati de aceste parfumuri pot achizitiona unul pe Amazon la aproximativ 70 dolari.

Usher a colaborat cu parfumierii casei Elizabeth Arden pentru a crea mai multe parfumuri pentru barbati. Primul a fost lansat in 2007 si s-a numit “He” si include note de ananas, pepene galben si  lamaie. Al doilea parfum a ajuns pe piata in 2008 si a fost numit “Ur for Men”, cu note de santal si frunze de dafin. Parfumurile Usher sunt disponibile de la 20 de dolari pe Amazon.

Rapperul Pitbull si-a lansat mai multe parfumuri in perioada 2013-2015, insa unul dintre acestea a devenit celebru, parfumul fiind in atentia presei globale datorita lansarii la evenimentul de arta contemporana cel mai cunoscut din Statele Unite, Art Basel, in 2015. Parfumul se gaseste si in Romania la majoritatea magazinelor de specialitate cu preturi incepand de la 90 lei.

Cu o campanie de comunicare care prezinta viata la fel ca in videoclipurile rapperului Daddy Yankee, femei frumoase si imbracate sumar, colectia de parfumuri dedicate barbatorilor semnate de acesta au fost un succes la lansare, sticlutele de parfum avand atasate un pandantiv pentru caini, similar cu cele purtate de acesta. Preturile pentru parfum incep de la 25 dolari si se pot comanda de pe Amazon.

Citește în continuare