Skip to content

In Italia se lanseaza „La Dolce Vita”, unul dintre cele mai luxoase trenuri Orient Express din lume. Biletele pentru 2025 se rezerva de astazi.

In Italia urmeaza sa intre pe sine unul dintre cele mai luxoase trenuri din lume, denumit Orient Express „La Dolce Vita”. Acesta reprezinta o reinterpretare moderna a trenurilor clasice care functionau in Europa intre 1883 si 1977. Unii calatori pasionati au inceput sa-si rezerve deja locurile, desi trenul va fi finalizat abia la sfarsitul anului iar calatoriile sunt incepand de anul viitor.  

„La Dolce Vita” va avea cabine si apartamente luxoase de doua persoane dedicate calatoriilor de noapte care vor fi disponibile la preturi cuprinse intre 6.600 de euro si 25.000 de euro pe noapte. Acestea sunt inspirate de celebrele vagoane Orient Express care circulau prin Italia anilor 1960. Trenul va avea curse de doua sau de trei zile si va opri in diverse locuri pentru a le oferi pasagerilor timp pentru a explora fiecare regiune.

Viitorii pasageri isi vor putea alege pana la opt trasee diferite. Printre ele se afla podgoriile de vin din Toscana, coasta Siciliei si regiuni importante din punct de vedere istoric si cultural precum Roma, Venetia si Palermo. 

Programul trenului preia structura croazierelor, astfel, toate mesele, bauturile si excursiile vor fi incluse in pretul biletului de tren. Acesta poate fi personalizat in functie de preferintele si nevoile fiecarui pasager. De asemenea, la bordul trenului vor avea loc spectacole, concerte si mici piese de teatru dedicate pasagerilor. 

Persoanele care vor calatori cu „La Dolce Vita” vor avea acces si la hotelurile Orient Express care urmeaza sa se deschida la finalul lui 2024 si la inceputul lui 2025 la Roma si Venetia. De asemenea, trenul va avea si un „Ristorante”, un vagon restaurant de lux, bazat pe bucataria traditionala italiana si pe retete vechi reinterpretate. 

Meniu va cuprinde o selectie de vinuri din Toscana, fructe de mare proaspete din Marea Mediterana si preparate de sezon cu ingrediente locale, servite pe farfurii de lut ars create de artizani italieni. Pasagerii pot opta si pentru micul dejun „Grand Tour of Italy” servit in pat care include specialitati internationale si locale, printre care briose siciliene, cafea italiana, gemuri regionale si produse de patiserie. 

In prezent, trenul si-a ocupat aproape toate locurile pentru anul acesta, iar astazi va fi lansata si oferta de bilete pentru 2025.  O gasiti aici.

Vagoanele trenului au cabine de 7 metri patrati sau apartamente de 11 metri patrati si au fost proiectate de catre atelierul italian de arhitectura si design Dimorestudio, fondat de arhitectul Emiliano Salci si designerul Britt Moran. 

Trenul este decorat cu motive si ornamente spectaculoase, inspirate de design-ul italian al secolului al XX-lea si de stilul art deco. Printre designerii italieni care au reprezentat o sursa primara pentru referintele decorative alese de Dimorestudio se numara Giò Ponti, Nanda Vigo, Gae Aulenti si Osvaldo Borsani.

Pentru a rezerva biletele si datele de plecare pentru 2024, calatorii au depus un avans de 500 de euro de persoana. Acestia au fost adaugati pe o lista de pasageri cu prioritate si vor primi itinerariul de calatorie la inceputul anului viitor. Locurile ramase disponibile depind de preferintele calatorilor si de traseul si numarul de persoane dorit. Pentru mai multe informatii despre rezervari puteti accesa site-ul companiei Orient Express — aici

Articolul a fost publicat initial in iunie 2023.

Citește în continuare