Skip to content

(VIDEO) Lacul Lebedelor din baie – 27 dintre cei mai mari balerini au reinterpretat baletul din propriile cazi de baie.

In aceste zile artistii din toata lumea creeaza momente manifest pentru a atrage atentia asupra domeniilor lor de desfasurare a activitatii.

Poate cel mai la limita dintre aceste momente este creatia coregrafului Corey Baker, comisionata de BBC, o versiune de 3 minute din Lacul Lebedelor in care danseaza 27 dintre cei mai importanti balerini din lume ( de la Royal Ballet, Paris Opera Ballet, American Ballet Theatre) din propriile cazi de baie.

BBC Arts are un program special intitulat Culture in Quarantine in care artistii invitati realizeaza asemenea creatii manifest, pentru a arata puterea artei care poate fi expusa in orice conditii, daca esti deschis la minte. Creatia Lacul Lebedelor in baie e absolut hipnotizanta

Pentru “Lacul Lebedelor in baie” fiecare dintre balerini s–a ocupat de filmare, de décor si de propriul costum.

Coregrafia a fost facuta tot din baie de catre Corey Baker si transmisa la distanta via Zoom catre balerini, iar balerinii s-au coordonat la alegerea cadrelor, locul unde va fi montata camera de filmare cu directorul de imagine Nicola Daley.

“A fost ca si cum am pus un tablou pe un perete cu ochii inchisi de la cateva mile distanta”, si-a descris Corey modul de lucru pentru acest proiect. “Balerinii s-au dovedit nu doar foarte talentati in meseria lor, ci si foarte ingeniosi in a cauta resurse tehnice – au sprijnit camera de un skater, teancuri de carti, scootere sau o pompa de la toaleta.

Corey Baker nu e la prima intamplare de acest gen. Parte din grupa de balerini Balletboyz – care au plecat din Royal Ballet ca sa depaseaza bariere in dans – Baker a mai avut cateva creatii destinate publicului foarte tanar pe care artistul vrea sa-l imprieteneasca cu dansul clasic.

In 2018, a creat “Antarctica: The First Dance,” si “Lying Together” (filmat in Hong Kong) ambele cu tema ecologica si mesaj manifest pentru a folosi resursele sustenabil.

Citește în continuare