Skip to content

Profesori din România si Republica Moldova au creat peste 13000 de lectii pentru invatamântul online. Sunt disponibile pe patforma LIVRESQ

In contextul pandemiei si al trecerii scolilor in online, 23.000 de profesori din peste 6.100 de institutii educationale din România si Republica Moldova au creat lectii interactive pentru invatamânt si le ofera gratuit in Biblioteca LIVRESQ.

Biblioteca Virtuala LIVRESQ contine lectii publicate gratuit de catre profesori. Totodata, oricine poate intra si folosi aceste lectii in activitatea didactica, fara a fi nevoie de crearea unui cont in platforma.

Platforma este de un real ajutor pentru copiii care trebuie sa parcurga materia de scoala, in siguranta, dar si pentru profesorii care cauta lectii pentru a le folosi la clasa. Primele 10 orase in care LIVRESQ este folosit la nivel intensiv sunt: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov, Ploiesti, Craiova, Constanta, Galati si Arad. Lectiile sunt in curs de omologare si la nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Lunar, LIVRESQ inregistreaza peste 400.000 de accesari si 90.000 de utilizatori activi.

LIVRESQ pune la dispozitie si programe pentru profesori pentru a avea elementele necesare in dezvoltarea si publicarea lectiilor online – webinarii de formare pentru a-i pregati in folosirea uneltelor moderne, editorul LIVRESQ pentru dezvoltare de continut educational, biblioteca LIVRESQ pentru a avea o platforma de publicare efectiva a lectiilor interactive

Intr-o lectie LIVRESQ se pot adauga texte, galerii de poze, animatii, audio, video, chestionare, asistenti educationali, dar si resurse dezvoltate pe alte platforme, toate aceste actiuni realizându-se fara a fi necesare cunostinte de programare. Fiecare lectie dezvoltata pe LIVRESQ poate fi folosita apoi oricând, oriunde si de pe orice dispozitiv.

Citește în continuare