Skip to content

(video) In toamna avem o versiune live action a filmului Bambi, regizat de cel care a facut povestea cu pinguini Marsul imparatului, Michel Fessler. Primele imagini prezentate ieri au adus multe critici sugerandu-se ca filmul va traumatiza o noua generatie

A fost prezentat trailerul filmului „Bambi”, un live action departe de formatul original al animatiei din 1942, realizat de regizorul Michel Fessler, co-scenarist al filmului Marsul Imparatului.

Criticii spun ca va fi una dintre cele mai importante lansari cinematografice ale toamnei, filmul urmand a fi lansat pe 16 octombrie.

Filmul, al carui trailer a fost lansat ieri  nu este sustinut de studiourile Disney, ci este opera Gebeka Films.

Adaptat dupa cartea Bambi, povestea unei vieti in padure, scrisa in 1923 de Felix Salten, lungmetrajul povesteste „aventurile unui tanar caprior, inconjurat de mama sa si de animalele padurii: prietenii sai corbul, iepurele, ratonul…”, se arata in sinopsis. „El descopera lumea copacilor si secretele lor. Dar cand vine toamna, Bambi se aventureaza pe un teritoriu necunoscut cand vanatorii il despart pentru totdeauna de mama sa. De atunci incolo, tanarul caprior trebuie sa invete sa traiasca pe cont propriu…”.

Mylène Farmer si-a imprumutat vocea pentru a spune aceasta frumoasa poveste despre animale si natura, care ar trebui sa aduca cateva lacrimi in ochii cinefililor. „Bambi este irezistibil, iar acest film este un lucru de toata frumusetea. Este o oda catre natura, un interludiu fermecat in aceasta lume brutala. Emotia este palpabila in tot filmul”, a comentat cantareata franco-canadiana la lansarea trailerului.

Lansat in 1942, Bambi a fost cel de-al saselea lungmetraj de animatie din istoria studiourilor Disney. In aceasta poveste, moartea mamei lui Bambi ramane deosebit de emotionanta si a devenit o scena emblematica care a marcat mai multe generatii de spectatori.

Bambi, l’histoire d’une vie dans les bois de Michel Fessler, narat de Mylène Farmer, adaptare dupa romanul lui Félix Salten, promite sa reinvie magia si emotia povestii originale.

Fessler, cunoscut pentru scenariile sale sensibile si poetice, ofera aici o repovestire emotionanta a aventurilor lui Bambi, tanarul caprior iconic al literaturii pentru copii.

Filmul se adreseaza in primul rand familiilor si fanilor povestilor cu animale, dar si celor nostalgici dupa opera originala a lui Salten. Ceea ce diferentiaza aceasta adaptare este atingerea personala a lui Michel Fessler, care adauga un plus de profunzime emotionala, si naratiunea unica a lui Mylène Farmer, care adauga o dimensiune poetica si melancolica povestii.Pentru spectatorii care s-au bucurat de filme precum Regele Leu, Bambi, povestea unei vieti in padure ar trebui sa aiba, de asemenea, o rezonanta speciala.

Citește în continuare