Skip to content

Live-blogging Eurovision 2013: semifinala 1

In seara asta comentam impreuna prima semifinala Eurovision 2013 din Romania direct din Camera Verde de unde eu fac live-blogging, facand parte din bloggerii oficiali alesi de TVR pentru anul acesta.

 

Au fost inscrise peste 130 de piese anul acesta la Eurovision si numai 32 au trecut mai departe. Semifinalele si finala europeana vor avea loc in Malmo in luna mai. 

Semifinala 1 este transmisa la TVR si pe www.eurovision.tvr.ro incepand cu orele 21:00. Nu uitati ca jumatate din decizie apartine publicului care va vota prin telefon asa ca pregatiti-va sa votati dupa ce il veti auzi pe ultimul concurent cantand.

Show-ul va fi deschis de Tudor Turcu de la X Factor si va fi incheiat de Anthony de la Vocea Romaniei. E un mare razboi intre artistii de la concursurile de talente anul acesta, in ambele semifinale (maine seara ii avem pe Andrei Leonte si Narcis Ianau).

Hai sa ascultam primele 16 melodii ce candideaza pentru postul de reprezentant al Romaniei in Suedia!

Dupa seara asta, vor ramane numai 6 finalisti. Maine seara avem inca o semifinala cu alte 16 melodii din care vom alege alte 6.

20:35 – începem live blogging-ul! În Camera Verde, bloggerii oficiali, aproximativ zece la număr, beneficiem de o zonă special amenajată.

20:45 – Agitație mare pe holurile TVR. Cei pe care îi veți vedea pe sticlă sunt acum la machiaj.

21:05 – A început prima semifinală! Am văzut juriul, iar acum ni se prezintă procedura de vot.

21:12 – Piesa numărul unu din seara asta aparține lui Tudor Turcu și se numește Hello. Nu e genul meu de piesă, însă sună bine.

21:15 – Jurnalistul Robert Turcescu interpretează Un refren. Tare bine îi stătea lui Robert Turcescu la TV cu bilele în mână. Dar na, se mai schimbă garda la palat.

21:20 – Desigur, nu puteau lipsi zdrăngănelile cu Balcanii and stuff, așa că în concurs au intrat și Electric Fence cu Emilia.

21:25 – Intră în Camera Verde Tudor Turcu, Casa Presei și Electric Fence.

21:40 – Au cântat și Diana Hetea și Station 4. Mie mi se pare că Diana are cea mai frumoasă voce din concurs. Fără supărare, dar băieții de la Station 4 seamănă aproape perfect cu cei de la Backstreet Boys.

21:49 – Edict, tineri și neliniștiți. Bik like pentru vocalistă. Au cântat și FreeStay, iar acum e pauză. Urmează poze noi.

22:00 – Camera verde, în pauza publicitară. Atmosfera este foarte liniștită, iar asta se datorează, zic eu, în primul rând faptului că majoritatea artiștilor sunt noi. Care este piesa voastră favorită până în acest moment?

22:01 – Maximilian Muntean interpretează “Broken heart”.

22:05 – Acum e acea piesă cu… “Life is sweet, yummy, yummy,yummy, yummy”, realizată de Brigitta & Mihai.

22:10 – Piano frumos pe negativ și o prezență extrem de plăcută. E Natalia Barbu pe scenă și auzim Confession.

22:15 – În Camera verde intră Maximilian Munteanu, Brigitta & Mihai și Natalia Barbu.

22:28 – În timp ce eu am tras câteva cadre în platoul principal, au intrat în concurs Spin & Cezar Dometi, Liviu Mititelu, Cezar și Tammy. Cea din urmă participă cu Firebird, una dintre piesele mele favorite la concursul din acest an.

22:40 – Pe scenă e muuult mai răcoare decât în Camera verde. Publicul numără câteva zeci de persoane. E plin de cameramani care se mișcă de colo-colo, iar în zonă se află și… pompierii.

22:54 – S-au dus și ultimele două piese din prima semifinală. Luminița Anghel își încearcă norocul cu Unique, interpretând piesa dintr-o rochie mov aleasă de fani, iar Anthony visează la The Dream girl. Pauză.

23:00 – Start televot! Aveți 30 de minute pentru a vota. Voturile voastre contează în proporție de 50%. Care credeți că sunt cele 6 piese care vor merge în finala națională?

23:20 – Am intrat și eu în direct. Sper că n-am fost prea răutacios, da\’ dacă asta-mi spuneți voi, eu de ce să o dau cotită?

23:45 – Artiștii care s-au calificat astăzi în finală sunt Casa Presei, FreeStay, Luminița Anghel, Cezar, Electric Fence și Tudor Turcu.

23:59 – Mâine vă așteptăm tot aici, începând cu ora 21:00, să discutăm cea de-a doua semifinală de la Selecția Națională Eurovision 2013. Desigur, nu vor lipsi fotografiile calde din platourile de filmare ale TVR și nici comentariile mele sincere.

Ce părere aveți de rezultate?

Citește în continuare