Skip to content

Livezi pe care le puteti vizita pentru a putea organiza picnicuri sau sesiuni de sedinte foto, printre copacii infloriti

Finalul de luna aprilie inseamna si inflorirea livezilor, asa ca v-am pregatit cateva recomandari de livezi pe care pe puteti vizita pentru a va bucura de frumusetea si parfumul florilor.

Aproape de Bucuresti, gasiti “Livada frumoasa”, în satul Ordoreanu, comuna Clinceni, din judetul Ilfov, un loc ingrijit de o familie, Dana si Ovidiu Banciu.

Sunt 12.000 mp cu peste 400 de ciresi, caisi, piersici, meri, gutui, precum si sere de legume, vie, animale, dar si locuri de joaca pentru copii si locuri in care cei mari se pot relaxa.

Este important de stiut ca “Livada frumoasa” este deschisa pentru grupuri organizate din companii, pentru copii din gradinite si scoli sau festivitati scolare. Tot aici puteti organiza aniversari, petreceri, orice tip de activitate ce poate fi ținuta in natura. In plus, pe pagina lor Facebook, familia Banciu lanseaza invitatii la cules de fructi. Anul trecut, de exemplu, au fost culese cirese pe 1 iunie, pe 19 septembrie a fost lansata o invitatie la cules de mere, pere si prune, iar pe 3 oictombrie la cules via.

“La astfel de invitații au venit familii individuale, S-au bucurat de experiența culesului si de cateva ore petrecute in Livada. A fost foarte frumos”, spune Dana Banciu.

Pentru mai multe detalii despre cum puteti vizita “Livada frumoasa”, puteti sa ii contactati pe Dana si Ovidiu prin intermediul paginii de Facebook

O alta livada foarte frumoasa pe care o puteti vizita este livezile, dar si gradinile cu legume detinute de familia Oprea in Voinesti, judetul Dambovita.

Pe ei ii gasiti pe Facebook aici

Corina Oprea, una dintre fiicele familiei, a venit cu ideea deschiderii portilor livezilor pentru vizitatori, care se pot bucura de picnicuri sub florile pomilor, dar si de sesiuni de cules de fructe, in anumite momente ale anului. O alta idee numai buna pentru aceasta perioada – in livezile cu pomi infloriti pot fi organizate sesiuni de shootinguri foto.

“Misiunea noastra este sa readucem marul si livezile cu meri in atentia publicului, pentru ca traditia sa mearga mai departe. Astfel intr-o lumea a online-ului, fiecare check in si share este modul in care vizitatorii nostri ne pot sustine, pe langa indreptarea spre consumul produselor locale, romanesti”, spune Corina Oprea.

Tot de la familia Oprea puteti cumpara si Suc Natural de Mere, preparate de ei, din productia proprie de mere. “Credem cu tarie in produsele romanesti, astfel promovam soiurile de mere si pere romanesti, in special cele create la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare din Voinesti : Generos, Voinea, Florina, Prunele Record.  In 2010, am introdus pe piata Sucul de Mere 100% Natural, produs din merele cultivate in livezile familiei, din Voinesti, Dambovita. Sucul este presat mecanic, la rece si de fiecare data unic, datorita caracteristicilor soiurilor de mere folosite”, adauga Corina Oprea.

In plus, familia Oprea lucreaza acum la deschiderea unei pensiuni in livada de meri si spera ca in vara aceasta vor putea primi vizitatori care sa si inopteze la ei.

Daca mergeti la mare in aceasta mini-vacanta, puteti face un ocol pentru a vizita livada Sabangia, din comuna tulceana Sarichioi.

5000 de pomi fructiferi din toate soiurile și speciile sunt plantati pe cele 5 hectare de teren ale livezii Sabangia. In plus, puteti cumpara si mere, dar si alte fructe si sucuri naturale de la aprozarul deschis de familia Clocotici, cea care are in grija livada din Tulcea. De asemenea, in timpul verii si toamnei, vizitatorii pot merge singuri in livada pentru a culege fructe.

Aici gasiti mai multe detalii despre Livada Sabangia.

Citește în continuare