Skip to content

Louis Vuitton lanseaza doua genti sub forma unor pungi frigorifice si o geanta in forma de unei camere video care filmeaza si poate fi conectata la telefonul mobil.

In ultimii ani, produsele lansate de brandurile de lux creeaza tot mai des o senzatie de stupoare sau confuzie in legatura cu aspectul exterior si utilitatea acestora. O tendinta actuala este reinterpretarea obiectelor utilizate in viata de zi cu zi — cum ar fi pungile de hartie sau de gunoi — in accesorii vandute la preturi colosale chiar si pentru industria luxului.

Louis Vuitton a lansat recent doua produse care se inscriu in aceasta tendinta: o geanta care imita aspectul unei pungi frigorifice si o geanta sub forma unei camere video.

Primul exemplu este o geanta „frigorifica” realizata pe principiul trompe l’oeil, al efectului optic pe care il creeaza. Din afara, geanta seamana cu o punga utilizata in mod obisnuit pentru a transporta inghetata sau cateva sticle de bere rece.

In realitate, gentile sunt din piele, nu din plastic, fiind acoperite cu un strat de argint si imprimate intr-un mod hiperrealist cu monograma Handle Soft Trunk de la Louis Vuitton, care apare alaturi de un mar. 

Un alt model din aceeasi serie arata o geanta include un imprimeu cu modelul Sac Plat langa un croissant si o pereche de chei.

Desi ambele genti au toate caracteristicile unei pungi frigorifice din plastic, inclusiv un exterior stralucitor, manere si cusaturi specifice pungilor din magazinele alimentare, sunt realizate de fapt dupa acelasi proces ca majoritatea gentilor Louis Vuitton din piele si nu au o functie frigorifica. 

Preturile acestora sunt tipice pentru cele mai exclusiviste colectii Louis Vuitton: 3.950 de dolari pentru modelul Sac Plat si croissant si 3.700 de dolari pentru modelul care include un imprimeu cu Handle Soft Trunk.

Un aspect interesant este faptul ca preturile noilor genti este mai ridicat decat cel al modelelor originale pe care le imita la exterior.

A doua idee neobisnuita din colectia de toamna Louis Vuitton este „Camera Bag”, o geanta care functioneaza ca o camera de filmat.

Pe langa noua colectie creata de Pharrell, Louis Vuitton pregateste si alte mini-colectii sau editii limitate ale unor produse speciale. Un exemplu este colaborarea cu Colm Dillane, artist cunoscut sub pseudonimul KidSuper, care a creat o geanta intitulata „Camera Bag”.

Este o piesa care la exterior seamana cu aspectul unui aparat de fotografiat si filmat de epoca. In realitate, geanta este de fapt o camera foto functionala, realizata cu tehnologie moderna. 

Camera poate realiza fotografii si filmari si poate fi conectata la telefonul mobil pentru a vizualiza in timp real imaginile surprise.

Geanta a aparut prima data in imaginile din timpul defilarii Louis Vuitton de la Saptamana Modei de la Paris insa publicul si specialistii deopotriva au crezut ca este doar o alegere estetica, fara o latura functionala. De fapt, momentele de la Fashion Week au fost filmate de geanta-inteligenta si le puteti urmari mai jos.

KidSuper a anuntat deja ca geanta nu va fi produsa la nivelul de mass-market, momentan nu se cunoaste pretul acesteia dar poate fi estimat la peste 5000 de dolari.

Recent, Balenciaga a creat o pereche de pantaloni dupa acelasi principiu trompe l’oeil in care produsul nu este ceea ce pare dinafara. De altfel, Balenciaga a popularizat aceasta tendinta, punctul culminant constand in genti de piele realizate sub forma unor pungi de gunoi. Mai multe exemple veti descoperi mai jos. 


Citește în continuare

Din 14 august, la ANONIMUL 2023, Kidnaapped, de Marco Bellocchio. Alte doua filme de la Cannes sunt in festival „Youth (Spring)”de Wang Bing si „Last Summer” de Catherine Breillat, precum si filmul lui Radu Jude „Nu astepta prea mult de la sfirsitul lumii”, toate la prima proiectie in Romania.

Festivalul  International de Film Independent ANONIMUL se deschide luni, 14 august, cu proiectia in premiera in Romania a filmului „Kidnapped” prezentat anul acesta in Competitia Oficiala a Festivalului de la…

Citeste mai mult