Skip to content

Din 21 mai, „Luca”, un film in regia lui Horatiu Malaele cu Istvan Teglas, Andi Vasluianu, Rodica Mandache.

Vineri, 21 mai, va avea loc premiera – online – a filmului LUCA, de Horatiu Malaele. Filmul va rula si în cinematografele care vor fi deschise la momentul respectiv.

Dupa „Nunta Muta” si „Funeralii Fericite”, Horatiu Malaele regizeaza un nou lung metraj, dupa un scenariu de Adrian Lusting.

Luca este un imigrant roman care isi traieste visul american la New York, ca sofer de taxi aspirant la o cariera in cinema. Filmul este descris drept un „thriller psihologic, desfasurat intre Bucuresti si New York City, in care umorul moare ultimul.”

Din distributie fac parte: Istvan Teglas, Andi Vasluianu, Madalina Craiu, Horatiu Malaele, Rodica Mandache, Liana Margineanu, Bogdan Malaele, Giulia Nahmany.

 Pe 21 mai, “Luca” va putea fi vazut din toata tara pe platforma  https://streamerse.net/event/luca, unde dupa proiectie veti putea participa la un dialog cu regizorul si actorii din rolurile principale.

Istvan Teglas, interpretul personajului principal – Luca, este castigatorul de anul trecut al premiului pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru rolul din filmul „La Gomera” in regia lui Corneliu Porumboiu. Teglas a putut fi vazut si in cel mai recent film al lui Cristi Puiu, „Malmkrog”.

foto Adi Marineci

Cu „Luca”, Horatiu Malaele se afla la al treilea lung metraj in calitate de regizor si precedentele filme fiind realizate dupa scenarii de Adrian Lustig (care a mai scris „Lindenfeld, o poveste de dragoste”, transformat de Radu Gabrea intr-un film cu Victor Rebengiuc si Victoria Cocias in rolurile principale)

„Luca” este o co-productie Fundatia Teatru Contemporan si MovieProduction Entertainment. Producatori Adrian Lustig si Cristina Dobritoiu.

Citește în continuare