Skip to content

Madonna pregateste muzica noua. Dupa 40 de ani, vedeta lucreaza cu cel mai cunoscut si important producator din lumea muzicii pop, Max Martin

Dupa 40 de ani, vedeta lucreaza cu cel mai cunoscut si important producator din lumea muzicii pop, Max Martin. Dupa valul de critici primit la premiile Grammy 2023, Madonna a reactionat cu o fotografie din studio, alaturi de producatorul Max Martin, mentionand ca „Nimic nu opreste zgomotul sau pe cei care te-au dezamagit mai bine decat a fi in procesul creativ!!”

Artista a fost criticata pentru felul in care arata dupa ce a urcat pe scena Grammy in februarie 2023 pentru a prezenta o pereche istorica, pe Sam Smith si Kim Petras, primul duo deschis non-binar si transgender care a castigat la ceremonie.

Aceasta colaborare marcheaza premiera colaborarii cu creativul suedez din spatele hiturilor lui Britney Spears, Katy Perry, Taylor Swift sau The Weeknd

Nascut in Stockholm, Suedia, in 1971, producatorul-compozitor Max Martin este creierul din spatele unora dintre cele mai iubite melodii pop recente.

El a devenit cunoscut la sfarsitul anilor 1990, dupa ce a creat unele dintre cele mai de succes single-uri ale epocii: „Baby One More Time” cantata de Britney Spears, „I Want It That Way” de la Backstreet Boys sau „That’s the Way It Is” a lui Céline Dion.

Pana in prezent, Martin a scris sau co-scris 25 de single-uri Billboard Hot 100 care au ajuns numarul 1. Aceasta performanta l-a facut sa aiba al treilea cel mai mare numar de single-uri in topul Billboard, dupa John Lennon, care a atins aceasta performanta la 26 de ani, si Paul McCartney, care avea 32 de ani cand a realizat acest prag.

Totodata, Max Martin a primit cinci premii Grammy pentru eforturile sale, inclusiv „Producatorul anului”, si s-a bucurat de o nominalizare la Premiile Oscar si de doua la Globurile de Aur.

Madonna nu a mai lansat niciun album de la Madame X din 2019. Cu toate acestea, ea urmeaza sa inceapa in aceasta vara turneul mondial Celebration, celebrand momentele importante din discografia ei de 40 de ani.

In 2022 Madonna a lansat si o compilatie care acopera intreaga sa cariera, „Finally Enough Love: 50 Number Ones”, o colectie a celor 50 de hituri ale sale numarul 1 in topul Billboard Dance, cu remixuri ale celor mai populare hituri ale ei.

La cea de-a 63-a aniversare a Madonnei, in 2021, vedeta a sarbatorit cu un anunt oficial al parteneriatului cu Warner Music Group, care ii va edita editiile de lux a mai multor albume de referinta.

Warner Music a sustinut-o pe Madonna in 1982, la lansarea carierei sale, in cadrul Sire Records. In acea perioada a lansat cele mai faimoase albume de pana acum, printre care materialul discografic de debut care ii poarta numele, „Like a Virgin” aparut un an mai tarziu, „True Blue” (1986), „Like a Prayer” (1989) si „Erotica” (1992).

Ea a renuntat la contractul cu casa de discuri la momentul in care a intervenit suprematia digitalului si in muzica, iar cele mai mari incasari se faceau din turneele mondiale, fiind de altfel prima mare artista care a renuntat la contractul cu o casa de discuri traditionala. In acel moment si-a creat propria casa, Maverick, prin care si-a organizat turneele.  Cativa ani mai tarziu, a inchis Maverick.

Citește în continuare