Skip to content

Corul Madrigal lanseaza un nou program online gratuit destinat educatiei muzicale. Cursurile se adreseaza cadrelor didactice, profesionistilor din domeniu, dar si celor interesati sa aprofundeze notiuni legate de muzica

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, alaturi de Programul National Cantus Mundi anunta lansarea pe 5 februarie a cursurilor online de instruire in domeniul educatiei muzicale si a dirijatului coral. Proiectul se adreseaza cadrelor didactice (educatori, invatatori, profesori etc.), coordonatorilor si dirijorilor de coruri si ansambluri instrumentale, dar si celor care doresc sa descopere sau sa aprofundeze muzica, tehnica dirijorala, interactiunea pedagogica cu copiii, managementul corurilor, precum si diferite abordari educationale alternative.

Noua editie a cursurilor online de educatie muzicala si dirijat coral vine in continuarea celor peste 70 de cursuri offline pe care profesorii Corului Madrigal si Cantus Mundi le-au sustinut in ultimii ani in toată tara, precum si a celor nu mai putin de 95 de webinarii desfasurate live online in perioada iulie – decembrie 2020, si aproape 10.000 de inscrieri la intalnirile saptamanale organizate in cele sase luni.

Cursurile sunt organizate sub forma unor sesiuni saptamanale, fiecare sesiune are o structura modulara, formata din 3 cursuri distincte, a cate 50 de minute si se desfasoara in fiecare vineri, intre orele 18.00 si 21.00, pe platforma ZOOM, si sunt gratuite, in limita locurilor disponibile. Inscrierile se fac prin completarea formularului online publicat aici.

De la inceputul lui decembrie, Programul Cantus Mundi ofera pe canalul de Youtube si o Pastila de muzica, o initiativa de a explica mai simplu atat provenienta unor genuri muzicale, cat si lucruri despre vietile celor mai cunoscuti compozitori.

In 2020, Corul Madrigal a implinit 57 de ani de activitate neintrerupta, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost infiintat in 1963 de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), iar pana in prezent, Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume.

In noiembrie 2016, Corul a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu implicarea membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Dupa peste 9 ani de activitate, Programul reuneste sub umbrela sa peste 1.660 de coruri. Aproape 60.000 de copii si tineri, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral peste tot in tara, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice.

Citește în continuare