Skip to content

Maia Morgenstern si Emilia Popescu joaca in cel mai nou spectacol pus in scena de regizorul Vlad Massaci la Teatrul de Comedie, „Nepotul meu, Veniamin”. Premiera joi, 30 septembrie.

Premiera spectacolului „Nepotul meu, Veniamin” de Ludmila Ulițkaia, regia Vlad Massaci,  are loc joi, 30 septembrie 2021, de la ora 19.00, la Teatrul de Comedie, cu Maia Morgenstern (Esfir Livovna), Emilia Popescu (Elizaveta Iacovlevna), Andreea Alexandrescu (Sonecika), Razvan Krem Alexe si Andrei Miercure (Vitea). Scenografia este semnata de Iuliana Vilsan, iar muzica este originala Vasile Sirli.

„Nepotul meu, Veniamin” este o comedie plasata intre trecut, prezent si viitor, intr-o familie de evrei care trebuie sa actioneze impotriva propriilor convingeri. Cutumele rigide si preconceptiile de orice fel se lupta, in aceasta comedie, cu viata de zi cu zi, creand situatii aparent fara de iesire, rezolvate cu mult umor si seninatate. Ludmila Ulitkaia – una dintre cele mai citite scriitoare contemporane din lume – demonstreaza ca, ajutata de optimism, cea care trebuie sa castige este Viata.

Spectacolul este o colaborare intre Teatrul de Comedie si Teatrul Evreiesc de Stat, despre care Vlad Massaci povesteste ca „Nepotul meu, Veniamin este o poveste emotionanta si plina de umor, scrisa de Ludmila Ulitkaia, despre viata care nu inceteaza sa se nasca din suferinta, parca in ciuda suferintei. Si mai e o poveste despre intelepciune. Despre intelepciunea de a-ti dori in final ceea ce viata iti ofera. Veniamin, nepotul nenascut, mult asteptat este metafora pentru viitorul fara de care viata nu are nici un sens. O poveste evreiasca plina de incurcaturi, umor si cu personaje admirabile. Si mai ales o poveste despre toleranta”.

Autoarea textului, Ludmila Ulitkaia, mentioneaza ca „In vremurile noastre, notiuni precum „ai nostri” si „straini” capata noi dimensiuni. Familia de origine nu mai joaca rolul sau important. Copiii sunt din ce in ce mai asemanatori parintilor lor adoptivi. Vechiul conflict intre generatii dobandeste o noua acuitate. Am devenit mai liberi in felul in care privim lumea si frontierele care-i despart pe  „ai nostri” de „straini” sunt in permanent schimbare. Aceasta problematica importantăa amplifica la dimensiuni internationale conflictul dintre limbi si generatii diferite. O astfel de poveste veti gasi in piesa mea de teatru „Nepotul meu, Veniamin.”

In contextul actual, evenimentele organizate in spatii închise, precum cinematografele, institutiile de spectacole si/sau concerte, pot avea loc cu participarea publicului pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului si cu purtarea mastii de protectie, ca urmare a cresterii ratei de incidenta cumulate la peste 3/1000 de locuitori, a anuntat Ministerul Culturii. Totodata, Teatrul de Comedie a anuntat ca in conformitate cu Art.1. lit. b) si Art. 2 din Hotararea CNSS nr. 70 din 16.09.2021 privind stabilirea masurilor aplicate in contextul pandemiei de COVID-19, accesul la spectacolele organizate in interior va fi permis exclusiv persoanelor care prezinta Certificatul digital COVID, on format fizic sau electronic.

Biletele pentru „Nepotul meu, Veniamin” sunt disponibile aici.

Citește în continuare