Skip to content

Maia Morgenstern si Cabiria Morgenstern sunt fata in fata pe scena in thriller-ul Imperium. Premiera pe 24 februarie.

Cea mai recenta productie a teatrului Avangardia le aduce fata in fata pe Maia Morgenstern si pe fiica ei, Cabiria, intr-un spectacol scris si regizat de spaniolul Ricard Reguant.

 Doua femei se intalnesc in toiul nopții intr-un loc izolat, un spațiu enigmatic unde nimic nu este ceea ce pare a fi. Amandoua ascund secrete. Se infrunta, se lupta, vorbesc despre viețile lor…

Puterea, banii, razboaiele, politica… tot ceea ce pune lumea in miscare si insasi configurația lumii devin puncte sensibile intr-o confruntare in care prezentul si trecutul par sa se intrepatrunda. Este acolo, intre ele, soarta intregii lumi… Si este posibil ca tocmai una dintre ele sa dețina cheia enigmei a ceea ce face ca lumea sa se indrepte direct spre haos.


Imperium-ul creat in Roma antica ascunde cheia tuturor secretelor… un Imperiu care si astazi, intr-un arc peste timp, domina lumea, asa cum a facut-o odinioara, in vremurile de demult.

FEMEIA (Maia Morgenstern) cunoaste mecanismele, dar se ascunde, enigmatica, in spatele unui val de jumatați de adevar si jumatați de minciuna. Este o femeie puternica, influenta, inteligenta… si poate tocmai asta o transforma intr-o femeie periculoasa.

EA (Cabiria Morgenstern) este mai tanara si vrea sa cunoasca, sa extraga de la FEMEIE „adevarul” ascuns in spatele puterii ei.

Sunt doua personalitați care lupta pentru ceva la fel de volatil sau imaterial precum a cunoaste de ce… De ce suntem asa cum suntem?… De ce dorința de putere domina lumea?… iar „Puterea” este ca un exploziv: fie este manevrat cu grija, fie explodeaza.

Premiera este pe 24 februarie la 19:00. Spectacolul se joaca la Sala Rapsodia si are o durata de o ora si jumatate, fara pauza.

Acesta nu este primul spectacol in care mama si fiica se intalnesc e scena. Una dintre cele mai emotionante intalniri pe scena ale Maiei Morgenstern si fiicei ei, Cabiria, este cea din spectacolul Cartea lui Ruth in regia lui Eugen Gyemant

Regizorul spaniolRicard Reguant cu o activitate foarte bogata in tara lui natala, a mai montat in Romania in primul musical autentic de tip Broadway din Romania in 2005, Muzicalul Chicago (jucat timp de 3 stagiuni in fața a peste 70.000 de spectatori la Teatrul Național Bucuresti).

In 2014, a revenit in Romania unde a inceput colaborarea cu Teatrul Avangardia in cadrul caruia a montat numeroase spectacole cu mare succes la public: comediile „Toc Toc”,  „Chat Chat Chat”, „Iubito iti raman dator”, „Seful”, dar si thrillere ca „Intriga”, S”i din 10 n-a mai ramas niciunul”,  „In ploaie”, „Sherlock Holmes si Jack Spintecatorul”.

Citește în continuare