Skip to content

Manuel Riva a scris o piesa pentru Lindsay Lohan care e lansata exclusiv ca NFT

DJ-ul si producatorul de origine romana Manuel Riva a produs pentru Lindsay Lohan piesa Lullaby, disponibila exclusiv ca NFT, acesta fiind centrul artelor digitale pe blockchain.

Termenul de NFT provine de la Non-fungible tokens, iar intreaga lume a artei incepe descopere avantajele acestui nou mod digital prin care oamenii pot achizitiona arta prin criptomonede. Practic, un NFT reprezinta un obiect unic digital, precum piese audio, clipuri video, tablouri digitale, gif-uri, a caror autenticitate este validata. 

Din informatiile confirmate de casa de discuri a artistilor, piesa Lullaby se afla, in acest moment, in procesul de licitatie pe una dintre platformele care folosesc aceasta tehnologie, denumita FansForever. Cea mai mare valoare oferita pentru cumpararea piesei, pana acum, este de 500.000 TRX, adica aproximativ 33.365 de dolari. 

Piesa ”Lullaby” are un vibe nostalgic, dar este adusa intr-un context nou, care tine de aria viitorului. Inclusiv Lindsay Lohan este foarte incantata de noua colaborare.

In acest moment, artistii pot vinde ca NFT prin licitatie produse fizice, ca melodii, desene, gif-uri sau experiente, de tip bilete in primul rand si alte obiecte de memorabilia. 

Manuel Riva este, in momentul de fata, unul dintre cei mai de succes artisti romani peste ocean. Piesele sale s-au aflat saptamani la rand in topurile Billboard dedicate muzicii dance. 

Succesul international a venit o data cu lansarea single-ului „Mhm Mhm”, care a ajuns in Top 20 Billboard Club Chart si a continuat cu „Miami”, piesaajunsaintre primele 10 in acelasi clasament Billboard.

Manuel Riva a fost nominalzat la premiile MTV – EMA la categoria Best Romanian Act si a deschis mari festivaluri de muzica ca UNTOLD pe main stage. Piesele sale au fost mixate sau incluse in podcasturile celor mai mari DJ din lume: Tiesto, Fedde Le Grand, Sam Feldt, Oliver Heldens, Cosmic Gate, Sander Van Doorn, Robin Schulz, Max Vangheli.

Kings of Leon a fost prima trupa din istorie care a lansat un album ca NFT, tehnologie digitala criptata pentru tranzactiile specifice domeniului artei.

Trupa Kings of Leon si-a lansat la inceputul lunii martie noul album “When You See Yourself” sub forma de NFT, token non-fungible, tehnologia prin care se autentifica autorul folosind o semnatura digitala criptata, fiind o alta forma de moneda virtuala.

Albumul s-a putut achizitiona ca NFT pe platforma bazata pe blockchain YellowHeart, dar va fi lansat si pe platformele traditionale, prin intermediul serviciilor de streaming ca Spotify si Apple Music. Publicatia The List noteaza ca banii obtinuti din platile prin NFT se vor duce catre Live Nation Crew Nation Fund, organizatia care s-a ocupat de muncitorii din domeniul entertainment-ului care au ramas fara locuri de munca din cauza crizei.

Citește în continuare