Skip to content

Marina Abramovic impreuna cu 16 artisti au lansat o carte cu proiecte de facut acasa.

„Open Studio”, o noua carte publicata de Phaidon, isi propune sa incurajeze creativitatea si sa ofere un punct de plecare in realizarea unor proiecte artistice in perioada pandemiei.

17 dintre cei mai cunoscuti artisti contemporani au recreat procesul creativ al unora dintre operele lor pentru a putea fi refacute de oricine in spatiul personal.

Marina Abramovic, George Condo, Will Cotton, John Currin, Thomas Demand, Rachel Feinstein, The Haas Brothers, Alex Israel, Rashid Johnson, KAWS, Maya Lin, Julie Mehretu, Wangechi Mutu, Mickalene Thomas, Sarah Sze, William Wegman si Lawrence Weiner au ajutat cu instructiuni care descriu pas cu pas cum sa recreezi o opera de arta.

Volumul costa 69,95 de euro si poate fi comandat de aici.

Sharon Coplan Hurowitz si Amanda Benchley, autoarele cartii, au gandit fiecare proces creativ pentru ca cititorul sa simta ca lucreaza direct cu artistul.

Cele doua autoare explica in introducerea cartii: „Speram ca cititorii vor traduce, vor adapta si ca isi vor pune propria amprenta creativa acolo unde simt ei ca e cazul. Si lasand la o parte statutul celor implicati, fiecare artist a lucrat la aceasta provocare ca un schimb in care invata direct cum sa lucrezi cu el.”

Pe langa lista instructiunilor propuse pentru a realiza proiecte de desen, pictura sau sculptura si sabloane, cartea propune si o lista de papetarie necesara pentru implementarea acestora.

In cazul Marinei Abramovic, este vorba despre un proiect in care foloseste linte si orez.

George Condo va invata sa creati un portret din numere, William Wegman explica pasii in realizarea unui peisaj cu cainii sai de vanatoare Weimaraners iar Mickalene Thomas realizeaza o carte din colaje.

Este un proiect creativ dar si educativ, fiecare capitol include o descriere scurta a artistului implicat si povesteste despre cum a ajuns sa iubeasca arta, cum si-a dezvolatat procesul creativ si de unde se inspira. Profilurile sunt insotite de portrete ale artistilor in atelierele in care lucreaza de obicei.

Citește în continuare