Skip to content

Actorul Matthew McConaughey si-a lansat canalul de YouTube, “Alright, Alright, Alright!”. Proiectul e destinat detaliilor din viata personala si faptelor bune

Pe canalul “Alright, Alright, Alright!”, Matthew McConaughey a postat un prim video in care explica ce anume l-a determinat sa publice materiale video pe platforma sociala.

“Va voi impartasi cine sunt, cine nu sunt, in ce cred, ce fac si ce nu fac, impreuna cu tot felul de viziuni asupra vietii care m-au ajutat de-a lungul anilor”.

Cu o zi inainte de lansarea canalului sau de YouTube, Matthew McConaughey a postat un alt video in care anunta lansarea campaniei de strangere de fonduri in beneficiul locuitorilor statului Texas, puternic lovit de furtuni de zapada.

Vremea neobisnuit de geroasa de la finalul lunii februarie, din Texas a afectat infrastructura de utilitati.  Milioane de oameni au ramas fara caldura. Aproape 60 de oameni si-au pierdut viata din cauza frigului. In unele zone, copacii cazuti au izolat comunitati intregi de oameni si au oprit curentul electric.

In tot acest context, Matthew McConaughey si sotia sa, Camila Alves au pornit campania de strangere de fonduri “We’re Texas”, pentru a oferi o mana de ajutor americanilor in nevoie.

Nu e prima actiune caritabila organizata de actor si sotia sa. Anul trecut, la inceputul pandemiei de coronavirus, Matthew McConaughey si Camila Alves au donat 110.000 de masti spitalelor din Texas. Alte 80.000 de masti au fost donate pentru personalul medical din spitalele din Austin si New Orleans. Erau acele zile in care tot globul cauta resurse pentru a obtine mai multe masti de protectie.

Tot anul trecut, in aprilie, familia McConaughey a organizat la o casa de batrani din Texas o noapte de bingo virtuala. In multe dintre interventiile sale, actorul i-a sfatuit pe oameni sa poarte masti pentru a preveni raspandirea noului virus.

Iar in anul 2019, in timpul incendiilor din California, actorul a ajutat la pregatirea mesei pentru pompierii din Los Angeles.

Din anul 2019, Matthew McConaughey este profesor la Moody College of Communication din cadrul Universitatii din Texas, departamentul de Radio-Televiziune-Film.

Dupa 4 ani in care a fost profesor asociat la aceeasi universitate, unde a predat despre elementele de productie ale unui film, McConaughey a devenit profesor plin cu o curricula pe care a pregatit-o chiar el.

Actorul spune ca si-a facut programa cursului gandindu-se ce si-ar fi dorit el sa invete cand era student si, mai ales, ce ar fi avut nevoie sa stie in primii ani in profesie.

McConaughey este nascut in Uvalde, Texas, iar mama lui a fost profesoara pentru gimnaziu, asa ca aceasta noua perspectiva profesionala este o imbinare intre meseria lui si ideea de a duce mai departe traditia familiei si a da inapoi din ceea ce a primit in viata catre comunitatea in care a crescut.

McConaughey a aparut in peste 50 de filme, printre care comedia „Dazed and Confused”, pelicula multi-premiata „The Wolf of Wall Street”, regizata de Martin Scorsese, si „Dallas Buyers Club”, pentru care a castigat premiul Oscar si Globul de Aur pentru rolul sau principal.

A fost nominalizat la premiile Emmy pentru rolul din serialul HBO din 2014, „True Detective”, iar revista Time l-a clasat in topul celor 100 cei mai influenti oameni din lume.

cu sotia, mama si copiii

In anul 2020, Matthew McConaughey a lansat si prima carte de memorii, „Greenlights”.

Actorul spune ca a vrut sa isi prezinte viata folosind metafora unui semafor: a surprins momente despre care crede ca sunt lumini verzi, galbene si rosii, adica episoade din viata sa care l-au ajutat sa mearga mai departe, unele care l-au determinat sa faca o pauza, dar si unele dureroase, care l-au oprit.

Printre evenimentele traumatizante descrise in carte se afla si abuzul sexual caruia a fost supus pe cand avea 18 ani. Un barbat l-a abuzat atunci, pe cand el era lesinat pe bancheta din spate a unei dubite.

Matthew McConaughey scrie in cartea sa si despre relatia frumoasa pe care o are cu sotia sa Camila. Cei doi au impreuna trei copii.

Si tot impreuna au pus bazele in 2009 organizatiei “Just Keep Living Foundation”, prin care sunt ajutati elevi aflati in situatii de risc.

Citește în continuare