Skip to content

Meghan Markle si Printul Harry vor participa la Jubileul Reginei in Marea Britanie – dar nu vor in balconul cu toate oficialitatile. Cuplul isi va aduce cei doi copii, Archie si Lili, pentru aceasta vizita.

Printul Harry si Meghan Markle vor merge in Marea Britanie la inceputul lunii urmatoae, in echipa completa cu fiul Archie Harrison si fiica Lilibet Diana pentru Jubileul de Platina al Reginei.

Va fi prima data când Lili, care s-a nascut anul trecut in California, va vizita tara natala a tatalui ei. Ea va sarbatori probabil chiar si prima ei zi de nastere, pe 4 iunie, in timpul calatoriei. Vestea vine la scurt timp dupa ce regina Elisabeta a anuntat ca doar membrii activi ai familiei regale vor aparea pentru traditionalul salut la balconul Palatului Buckingham, in cadrul Trooping the Colour, sarbatoarea publica anuala a monarhului de ziua de nastere.

Printul Harry, in vârsta de 37 de ani, si Meghan, in vârsta de 40 de ani, nu vor lua parte la acest moment. Unchiul lui Harry, printul Andrew, care nu mai este un membru al familiei regale in activitate in urma asocierii sale cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru infractiuni sexuale, nu va fi inclus nici el la acesst moment al ceremoniei.

„Dupa o analiza atenta, regina a decis ca traditionala aparitie de la balconul Trooping the Colour din acest an,care va avea loc joi, 2 iunie, va fi limitata la Majestatea Sa si la acei membri ai Familiei Regale care isi asuma in prezent indatoriri publice oficiale in numele reginei”, a declarat un purtator de cuvânt al Palatului Buckingham.

Membrii familiei care vor aparea la balconul palatului in timpul Trooping the Colour vor fi Regina, Printul Charles, Camilla, Ducesa de Cornwall, Printul William, Kate Middleton, Printesa Anne, Printul Edward si Sophie, Contesa de Wessex. Verisorii reginei, ducele de Kent, ducele si ducesa de Gloucester si printesa Alexandra vor fi, de asemenea, prezenti.

Trooping the Colour 2016, Credit line: Profimedia

Copiii lui William si Kate, Printul George, Printesa Charlotte si Printul Louis, sunt asteptati sa fie prezenti, impreuna cu copiii lui Edward si Sophie, Lady Louise si James, Viconte Severn. Sotul Printesei Anne, Sir Tim Laurence, ar putea, de asemenea, sa apara, deoarece este un sustinator frecvent al sotiei sale in timpul indatoririlor sale publice.

Parada aniversara, care va avea loc pe 2 iunie, da startul unui weekend lung de comemorari pentru cei 70 de ani de domnie ai reginei. Weekendul prelungit se incheie cu o parada speciala prin centrul Londrei, duminica, 5 iunie.

Ducele si ducesa de Sussex ar putea aparea la un alt eveniment, cum ar fi Serviciul de multumire din 3 iunie. In mod traditional, membrii familiei extinse au participat la Serviciul de multumire la jubilee – la ultimele ceremonii de acum 10 si 20 de ani.

Citește în continuare