Skip to content

Michelle Pfeiffer si Viola Davis le vor interpreta pe Betty Ford si Michelle Obama in serialul „The First Lady”. Va fi regizat de Susanne Bier care a semnat „The Undoing”.

Michelle Pfeiffer si Viola Davis vor prelua rolurile a doua femei care au scris istorie in serialul „The First Lady” produs de Showtime si Lionsgate. 

Pfeiffer a fost confirmata in rolul lui Betty Ford, Davis o va interpreta pe Michelle Obama iar o a treia actrita prelua rolul lui Eleanor Roosevelt.

Susanne Bier va regiza toate episoadele din „The First Lady” si va fi si producator executiv. Alegerea lui Bier la conducerea serialului vine dupa succesul „The Undoing” cu Nicole Kidman si Hugh Grant in rolurile principale, filmul „The Bird Box” care a devenit viral in 2018 cand a fost lansat pe Netflix si seria „The Night Manager” pentru care a fost premiata cu un trofeu Emmy pentru regie.

Serialul a fost creat de Aaron Cooley care a scris si scenariul pentru primele episoade. Textul bazat pe viata fostei Prime Doamne Edith Wilson a fost cel care i-a convins pe producatori sa dea unda verde serialului. 

„The First Lady” fi realizat sub forma unei antologii care va explica rolurile si deciziile de impact pe care fiecare dintre cele trei Prime Doamne le-au luat in timpul in care au locuit in Casa Alba.

In cazul Violei Davis, actrita s-a declarat entuziasmata sa joace rolul lui Michelle Obama inca din urma cu un an cand proiectul a fost anuntat public. Davis a declarat ca „oamenii o iubesc pe Michelle Obama. Toata lumea simte ca o cunoaste, ca detine o parte din ea. Si nimeni nu vrea ca ea sa fie atinsa de vreun lucru negativ.”

Betty Ford a fost Prima Doamna a SUA intre 1947 si 1977 in timpul mandatului Presedintelui Gerarld Ford.

A fost prima femeie din Casa Alba care a avut un rol activ in politica sociala si a revolutionat lumea cand si-a recunoscut dependenta de alcool. A creat faimoasele centre Betty Ford care au devenit preferate de cei mai instariti oameni din lume cand vine vorba de dezintoxicare sau dezalcoolizare.

De-a lungul timpului a luptat pentru drepturile femeilor, pentru legalizarea avortului si pentru interzicerea vanzarilor de arme cu gloante.

Premiata cu un Glob de Aur si un BAFTA, cariera de 42 de ani a lui Michelle Pfeiffer a fost presarata cu roluri memorabile.

Cariera lui Pfeiffer a inceput in 1978 iar primul rol important a venit in 1982 prin Stephanie Zinone din Grease 2. Speriata ca va fi catalogata drept frumoasa si atat, a explorat personaje mai complexe cu o poveste mai intunecata in „Scarface” unde a jucat-o pe Elvira Hancock, in „Ladyhawke”, „Witches of Eastwisk” si „Dangerous Liaisons” care i-a adus si prima nominalizare la Oscar.

Cel mai apreciat rol jucat de-a lungul timpului a ramas cel al lui Susie din „The Fabulous Baker Boys” din 1989. I-a adus un Glob de Aur si nominalizari la Oscar si BAFTA.

Dupa „Scarface” si rolul „Catwoman” din Batman Returns din 1992, Pfeiffer a devenit preferata regizorilor de la Hollywood si a jucat in filme regizate de Martin Scorsese, Kenneth Branagh, Luc Besson, Matthew Vaughn, Darren Aronofsky si Tim Burton. Recent, a intrat in universul Marvel prin rolul lui Wasp in „Ant-Man and the Wasp”, blockbusterul „Avengers: Endgame” si in lumea Disney prin „Maleficent: Mistress of Evil”.

In lunile urmatoare va fi lansata productia „French Exit” in care actrita va interpreta rolul unei mostenitoare din Manhattan care se muta in Paris cu fiul ei, interpretat de Lucas Hedges.

Citește în continuare